Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ανέστειλαν την έκδοσή τους εφημερίδες της Χίου και της Μυτιλήνης

Την αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας «Αιολικά Νέα» ανακοίνωσαν σήμερα οι εκδότες της εφημερίδας, Γιώργος και Τζούντυ Κονδυλούδη, μια ημέρα μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας της Χίου, «Δημοκρατική».

Οι Γιώργος και Τζούντυ Κονδυλούδη δεν επικαλούνται οικονομικά προβλήματα αλλά κάνουν λόγο για «ανεπάρκεια του υπάρχοντος προσωπικού».

«Μετά από ώριμη σκέψη και με πόνο ψυχής, ανακοινώνουμε την αναστολή έκδοσης των εφημερίδων μας "Αιολικά Νέα" και "Κυριακάτικα Αιολικά". Aναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτή την επώδυνη απόφαση, διότι διαπιστώσαμε ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η έκδοσή τους, με την εγκυρότητα και τη γνωστή σε όλους ποιότητα που τις χαρακτηρίζει εδώ και 20 χρόνια», αναφέρουν οι εκδότες, οι οποίοι πριν δυο χρόνια είχαν τιμηθεί από το Υπουργείο Τύπου σαν οι εκδότες της καλύτερης περιφερειακής εφημερίδας.

Οι εκδότες της εφημερίδας υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση είναι απόλυτα υγιής και βιώσιμη, υπόσχονται εξόφληση σε όλους τους προμηθευτές τους, το Δημόσιο και τους εργαζομένους και καταλήγουν ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους για πώληση των εκδόσεων, ή την επανέκδοσή τους, υπό άλλη εκδοτική επιχείρηση:

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι 20 εργαζόμενοι στις εφημερίδες κάνοντας λόγο για εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. «Η εγκυρότητα, η ποιότητα και η οικονομική ευρωστία των δύο αυτών εφημερίδων, οφείλονται στη δουλειά μας. Όταν κάποιοι από εμάς αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, δεχτήκαμε ωμούς εκβιασμούς και μας ασκήθηκε ψυχολογική βία, του τύπου "ή υποχωρείτε ή κλείνω". Σήμερα 20 εργαζόμενοι δεν έχουμε δουλειά. Είναι τουλάχιστον ανήθικο, από πλευράς του εκδοτικού ζεύγους, να επικαλείται ανυπόστατους λόγους για το κλείσιμο των εφημερίδων, όταν προφανώς οι σκοποί είναι άλλοι. Λυπούμαστε για τον "πόνο ψυχής" τους».

Την απόφαση αναστολής έκδοσης των εφημερίδων καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.
Πηγή: zougla.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: