Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑΙ με όρους από τους γιατρούς στην μετεγκατάσταση του νοσοκομείου


Την πρώτη συνάντηση για το θέμα της μετεγκατάστασης του Νοσοκομείου είχε σήμερα ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος με αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ένωσης Γιατρών του Ε.Σ.Υ. Κέρκυρας υπό τον Πρόεδρο Αντώνη Γεωργόπουλο και με την Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Μαρία Γονίδου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία και του Αντινομάρχη Χρήστο Σκούρτη, αφού περιγράφηκαν οι άθλιες συνθήκες λειτουργίας στο παλιό Νοσοκομείο και επισημάνθηκε ο κίνδυνος να καθυστερήσουν επί μήνες, ίσως και χρόνια, οι προσδοκώμενες προσλήψεις, συμφώνησαν στα εξής:

1. Ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να οριστεί άμεσα Διοίκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για να πάψει επιτέλους να είναι ακυβέρνητο το Ίδρυμα.
2. Προτείνουν να διαμορφωθεί πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε βάθος ενός τριμήνου με όριο τον προσεχή Μάιο και μέσα στο διάστημα αυτό να γίνει η επιβαλλόμενη προετοιμασία για την παραλαβή κατά τμήμα του εξοπλισμού και του χώρου, όπου θα λειτουργήσουν στο νέο Νοσοκομείο.
3. Η μεταφορά από το παλιό στο νέο Νοσοκομείο, αφού θα γίνει με το υπάρχον προσωπικό, θα πρέπει να αφορά στη λειτουργία των ίδιων τμημάτων και κλινικών με την ίδια ανάπτυξη κλινών.
4. Η πλήρης ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας στο Νέο Νοσοκομείο να γίνεται σταδιακά και εφόσον προσλαμβάνεται το αναγκαίο προς τούτο προσωπικό.
5. Οι φορείς της Κέρκυρας συνεχίζουν τον αγώνα και την απαίτηση από το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη του απαραίτητου, για το νέο Νοσοκομείο, προσωπικού.

Οι προτάσεις και οι ενέργειες που περιγράφονται παραπάνω έχουν σαν στόχο την προσφορά υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, μέσα από την αλλαγή των συνθηκών νοσηλείας και του νέου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα εργάζεται το προσωπικό του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: