Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τι απαντά το Υπ. Υποδομών για τη σχολική στέγη

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, των βουλευτών του ΚΚΕ και σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύωβν Γιάννης Μαγκριώτης δηλώνει ότι το Πρόγραμμα του Οργανισμού για τη Σχολική Στέγη στο Νομό Κέρκυρας έχει ως ακολούθως:

1. Ανέγερση του διθέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου (Ν/Γ) Αγρού Δήμου Αγίου Γεωργίου (προκατασκευή βαρέως τύπου, περαιώθηκε την 21-8-2008, ο προϋπολογισμός στο ύψος των 188,600 €),
2. Ανέγερση του κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης (κρίνεται μικρό το οικόπεδο, έχει ζητηθεί η παραχώρηση καταλληλότερου οικοπέδου),
3. Η ανέγερση των διδακτηρίων των 13ου Δημοτικού Σχολείου Κερκύρας, 4011 Λυκείου Κερκύρας και Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μελιτειέων (Βραγκανιώτικα) εφόσον ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΣΔΙΤ 3.

Για την αντικατάσταση των στοιχείων αμιάντου σε 48 Σχολεία του Νομού Κερκύρας έχει εγκριθεί από τον παραπάνω Οργανισμό τό ποσό των 1796.430 ευρώ. Επιπλέον σας πληροφορούμε ότι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις έχουν θεσμικά την αρμοδιότητα για την επιλογή και την απόκτηση οικοπεδικών εκτάσεων, τον προγραμματισμό, τη μελέτη, την κατασκευή] και την επίβλεψη των έργων Σχολικής Στέγης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν.2218/94, Ν. 2240/94 & ΠΑ 30/96)

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπό την νέα Πολιτική Ηγεσία, σε συνεργασία με τον ΟΣΚ και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, θα φροντίσει ώστε, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του, να χρηματοδοτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα κατασκευής και συντήρησης σχολείων στην Κέρκυρα για να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: