Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Δένδιας κατά κυβέρνησης: Στασιμότητα σε όλα τα μεγάλα έργα στο νομό


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την στασιμότητα που καταγράφεται στην προώθηση όλων των μεγάλων έργων, στο νομό με έμφαση στο νέο νοσοκομείο άσκησε στο πλαίσιο συνέντευξης ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Νίκος Δένδιας.
Σε ειδική αναφορά του για το νέο νοσοκομείο, ο κ. Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά στη μετεγκατάστασή του παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμο, όπως δήλωσε και η Υπουργός Υγείας στη Βουλή.
΄΄Αναγνωρίζω όμως την ευθύνη μου για το νέο Νοσοκομείο και αυτή είναι ότι είμαι απολύτως υπεύθυνος που το Νοσοκομείο τελείωσε.Ανέλαβα τις ευθύνες μου απέναντι στην Κερκυραϊκή Κοινωνία και το τελειώσαμε και το παραδώσαμε.
Τώρα πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Κερκυραϊκή κοινωνία γιατί το διατηρεί κλειστό.
Επαναλαμβάνω ότι όσον αφορά το αν είναι τελειωμένο το νέο Νοσοκομείο υπάρχει έγγραφη απάντηση της κας Ξενογιαννακοπούλου στον κ. Χαραλάμπους, εάν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ομολογήσει ότι η Υπουργός του δεν ξέρει τη γράφει ας μας το πουν κι αυτό, δεν ξέρουν τι κάνουν, δεν ξέρουν τι γράφουν, δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.
Εδώ έχουμε ένα μεγάλο δημόσιο έργο τελειωμένο από το Σεπτέμβρη και δεν λειτουργεί.
Δεν έχουν προγραμματίσει σοβαρές προσλήψεις προσωπικού ούτε για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Είναι αστείο αυτό που λένε ότι θα το λειτουργήσουν με 34 άτομα. Σας θυμίζω ότι είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν τον Αύγουστο ότι οι 100 προσλήψεις που τους έλεγα εγώ ήταν πολύ λίγες και ότι χρειάζονται το λιγότερο 200 και τώρα συμβιβάζονται με 34.
Εδώ ζούμε το θέατρο του παραλόγου και μπορεί η Κερκυραϊκή κοινωνία σ’ αυτή τη φάση ακόμη να είναι σε μια στάση αναμονής αλλά σε λίγο καιρό θα αγανακτήσει''
, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για Φορέα Διαχείρησης

Μετα από σχετικό ερώτημα για το θέμα του Φορέα Διαχείρισης της παλιάς πόλης που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της Unesco ο κ. Δένδιας σημείωσε τα εξής:
«Το σχέδιο του φορέα διαχείρισης είχε σταλεί έτοιμο τον Αύγουστο για να εγκριθεί από το Δήμο Κερκυραίων, από εκεί και περά υπάρχουν δύο σκέλη, το ένα αφορά την νομοθετική πορεία και το άλλο την χρηματοδότηση. Αυτά τα ήξερε ο Δήμος Κερκυραίων, είναι γνωστά, δεν αναφέρονται πρώτη φορά. Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε απόλυτος υποστηρικτής σ’ αυτό το εγχείρημα.
Από τον Οκτώβριο έως τώρα ακούγονται διάφορες συζητήσεις αλλά όπως όλα τα έργα έχουν τελματώσει έτσι προφανώς έχει τελματώσει κι αυτό. Ελπίζω τους επόμενους μήνες όπως λέγεται να προχωρήσει και ας μην ξεχνάμε ότι το κύριο ζητούμενο δεν είναι να φτιαχτεί αλλά να χρηματοδοτηθεί αυτός ο φορέας .
Η επάρκεια του φορέα δεν κρίνεται από το εάν νομοθετικά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά απ΄ το τι χρηματοδοτικό πακέτο θα υπάρχει από πίσω ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τις δράσεις που πρέπει. Αυτές οι δράσεις είναι να πραγματοποιήσει αυτά που περιλαμβάνει το σχέδιο διαχείρισης που έχει υποβληθεί στην Unesco και αφετέρου όλες τις υποστηρικτικές δραστηριότητες για να αλλάξουμε το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας .Όλη αυτή η διαδικασία πολύ φοβούμαι ότι με την τωρινή στάση του Υπουργείου Πολιτισμού έχει απαξιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: