Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Μπούκας: Παραπληροφορεί το ΚΚΕ για τις επιδοτήσεις


Επιχείρηση παραπληροφόρησης καταλογίζει στο ΚΚΕ ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας, αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας ποσών επιδοτήσεων για δικαιούχους μέχρι 200 ευρώ.
Αναλυτικά η σημερινή δήλωση του κ. Μπούκα:
΄΄Οι αγρότες που δικαιούνται επιδότηση για το 2009 θα εισπράξουν ακέραια το ποσό για το έτος 2009 σε όποιο ύψος αυτό ανέρχεται.
Για το 2010 υπάρχει οδηγία της Ε.Ε. (2195/2007 που ψηφίστηκε την 12η Μαρτίου 2008) που αναφέρει ότι οι αγρότες που δικαιούνται μέχρι 200 Ευρώ επιδότηση δεν την εισπράττουν και το ποσό αυτό κατατίθεται στο εθνικό αποθεματικό κάθε κράτους μέλους.
Όμως, οι δικαιούχοι επιδότησης μέχρι των 200 Ευρώ, έχουν την δυνατότητα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους.
Ο πρόεδρος και κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας έχουν το καθήκον να αποκρούσουν την παραπληροφόρηση των αγροτών της Κέρκυρας που ασκεί συστηματικά το ΚΚΕ. Φέρουν τεράστια ευθύνη.
Αν δεν αντέχουν να εκτελούν τα στοιχειώδη καθήκοντά τους να παραιτηθούν.
Το ΚΚΕ “απέσυρε από την κυκλοφορία” το βουλευτή τους που προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους αγρότες ότι θα κατηγορηθούν για κακούργημα εισπράττοντας την επιδότησή τους, αφού δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους ίδιους τους αγροτοσυνδικαλιστές του κόμματός του (ΠΑΣΥ).
Την νέα παραπληροφόρηση των αγροτών ανέλαβε το ίδιο το κόμμα του ΚΚΕ διανθίζοντας την ανακοίνωσή του για τους μεγαλο-τσιφλικάδες.
Φαντάζομαι ότι η ανακοίνωσή τους είναι για ντόπια κατανάλωση γιατί, αν φτάσει στα αυτιά των γαλαζο-κόκκινων επικεφαλής των μπλόκων του θεσσαλικού κάμπου υπάρχει περίπτωση να έχουν κομματικό πρόβλημα.
Αυτοί είναι σήμερα οι μεγαλο-τσιφλικάδες.
Και ένα τελευταίο ερώτημα: ας ανακοινώσει το ΚΚΕ τις αντιδράσεις του για την οδηγία της Ε.Ε. που άρχισε να συζητείται το 2007 και κατέληξε να ψηφιστεί στις αρχές Μαρτίου του 2008.
Η παραπληροφόρηση και το μένος κατά του ΠΑΣΟΚ το εκθέτουν.
Τους συνιστούμε ψυχραιμία και πολιτική υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι για το στενό κομματικό τους συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: