Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Μικάλεφ ο Νίκος Χονδρογιάννης


Ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης του δήμου Κερκυραίων που ανεξαρτητοποιήθηκε, είναι ο Νίκος Χονδρογιάννης.

Της Χριστίνας Χονδρογιάννη

Χθες το βράδυ όπου το δημοτικό συμβούλιο Κερκυραίων καλούνταν να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2010, ο Νίκος Χονδρογιάννης κατά την τοποθέτησή του δήλωσε ανεξάρτητος αντιδρώντας κυρίως στην μη εξόφληση χρεών που βάρυναν την Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Κερκυραίων και τον ίδιο ως πρόεδρο της Επιχείρησης. Μάλιστα, όπως ανέφερε χθες στο σώμα, ο ίδιος για τα χρέη της πρώην ΑΝΕΔΚ είναι στον Τειρεσία.
Να σημειωθεί ότι από την 1 Ιανουαρίου του 2007 που ανέλαβε ως δήμαρχος Κερκυραίων ο Σωτήρης Μικάλεφ έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή του ο Χρήστος Κότσης, ο Λευτέρης Λιντοβόης, ο Νίκος Χονδρογιάννης ενώ ο κ. Αντωνάκης έχει ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί.

Δήλωση Μικάλεφ

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ εξέδωσε γραπτή δήλωση βάσει της οποίας καλεί τον Νίκο Χονδρογιάννη να παραιτηθεί.

Η ανακοίνωση του δημάρχου έχει ως εξής:

«Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Χονδρογιάννης, επέλεξε το δρόμο της ταραχώδους ανεξαρτητοποίησης. Επικαλούμενος αστεία επιχειρήματα, που δεν έχουν να κάνουν με πολιτική διαφωνία, αλλά με προσωπικά παράπονα μικροπολιτικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της Προεδρίας του στην πρώην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Κερκυραίων (ΑΝΕΔΚ), δήλωσε στην τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.

Αναρωτιέται κανείς, γιατί μετά από ενάμισι χρόνο, χωρίς να έχει προκύψει κάτι το τελευταίο διάστημα, διάλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να δηλώσει ανεξάρτητος;
Η στάση του αυτή, να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από τον εαυτό του, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της Πόλης και τη βούληση του Κερκυραϊκού Λαού, που με την ψήφο του επέλεξε την παράταξή μας να διοικήσει τον Δήμο Κερκυραίων.
Αν ο Λαός δεν είχε επιλέξει την «Κέρκυρα Νέα Πόλη» στις επαναληπτικές εκλογές του δεύτερου γύρου, ο κος Χονδρογιάννης δεν θα ήταν σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έντιμο από την πλευρά του είναι να παραιτηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: