Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ρήξη Μάμαλου με την παράταξη Μικάλεφ;

Σε ρήξη (;) οδηγούνται οι σχέσεις του αντιδημάρχου Γ. Μάμαλου με την παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο Κερκυραίων. Αφορμή η διένεξη μεταξύ του ιδίου και συμβούλου της παράταξης (δεν τον κατονόμασε) στην Δημαρχιακή Επιτροπή για τα έργα της λαϊκής και της Γαρίτσας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Μάμαλος εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος από την παραπάνω εξέλιξη καθώς,όπως είπε, ο συγκεριμένος σύμβουλος – μέλος της δημαρχιακής επιτροπής, χαρακτήρισε «άχρηστο» το έργο της λαϊκής .

Ο κ.Μάμαλος έθεσε θέμα προστασίας της τιμής και υπόληψής του, ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφορικά με την παραμονή του ή όχι στην αντιδημαρχία. Σημειώνεται ωστόσο ότι, οι θητείες των αντιδημάρχων έχουν λήξει ήδη καιν πλέον των 30 ημερών.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ από το Βελιγράδι.

Το θέμα προέκυψε το αιτήματα της εταιρίας ΄΄Κωστάντζα΄΄ να ακυρωθεί η διάλυση της σύμβασης ανάπλασης των αλσών ώστε να εκτελέσει ο ίδιος το έργο με την αρχική έκπτωση και με την έγγραφη παραίτησή του από οποιαδήποτε διεκδίκηση αποζημίωσης για την καθυστέρηση συμβασιοποίησης του έργου.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες δεν εξέφρασαν επισήμως άποψη και η αρμόδια Δημαρχιακή Επιτροπή καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα, ή αν θα προχωρήσει στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επαναδημοπράτηση του έργου.


Απάντηση σε Ματιάνη

Απαντώντας σε όσα υποστήριξε με ανακοίνωσή της η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της νέας λαικής ο κ. Μάμαλος ανέφερε:

΄΄Πραγματικά το τελευταίο διάστημα, υπήρξε καθυστέρηση και θα μπορούσαμε να είχαμε αποφασίσει νωρίτερα για το αν τα έργα στην λαϊκή θα συνεχιστούν από τον ίδιο εργολάβο, ή αν θα γίνει νέα δημοπράτηση των εναπομεινάντων εργασιών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να αποφασίσει η προϊσταμένη αρχή, δηλαδή η δημαρχιακή επιτροπή ή το ΔΣ.Σε ότι αφορά τα πολιτικά σχόλια του κ. Ματιάνη, δεν με αγγίζουν. Δεν έχω καμία σχέση με τα όσα αφήνει να εννοηθούν. Εγώ βλέπω όλους τους εργολάβους το ίδιο, και δεν κάνω καμία εξαίρεση. Δεν μπορώ να απαντήσω για όλα αυτά και για τα όσα ισχυρίζεται για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές΄΄.


Προβληματισμός από έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου


Αβεβαιότητα υπάρχει πλέον με το υπόγειο πάρκιγκ στο Σαρόκο καθώς, 3 μήνες μετά από την υποβολή όλων των σχετικών δικαιολογητικών, έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εστάλη στο Δήμο, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μάμαλο, ΄΄έχει πολλά λάθη με αποτέλεσμα να προκύπτει ουσιαστικά πρόβλημα από το πουθενά. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο έγγραφο έχει λάθος πληροφόρηση για την οικονομική επιφάνεια της ενδιαφερόμενης εταιρίας ,για την οποία αναφέρεται πως έχει μία συγκεκριμένη οικονομική επιφάνεια, από την οποία υπολείπονται τρία επιπλέον μηδενικά.

Η διακήρυξη έγραφε να αναφέρεται το ποσό σε χιλιάδες ευρώ και μέσα από ένα μηχανογραφικό λάθος, η εταιρία εμφανίζεται με οικονομική επιφάνεια κάποιων χιλιάδων ευρώ και όχι κάποιων εκατομυρρίων , ευρώ όπως είναι στην πραγματικότητα.

Πρόκειται για λάθος εκτίμηση και γι’ αυτό στην τελευταία δημαρχιακή αποφασίστηκε να ανατεθεί στους νομικούς συμβούλους του Δήμου, να χειριστούν το έγγραφο και να απαντήσουν προς το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Ο αντιδήμαρχος ευχήθηκε να επικρατήσει λογική προκειμένου τελικά το έργο να απεμπλακεί, να ξεκινήσει και να εκτελεστεί.

Παράκαμψη

Εν αναμονή της σχετικής έγκρισης και για το έργο της παράκαμψης αεροδρομίου, από τη στιγμή που είχε μεταφερθεί ως γέφυρα από το Γ’ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ,είναι ο Δήμος Κερκυραίων. Η τελευταία εξέλιξη αφορά την αφαίρεση των δεξαμενών καυσίμων πρατηρίου που υπάρχει στην περιοχή και το οποίο λόγω του έργου, θα μεταφερθεί σε γειτονικό χώρο.

Σε ότι αφορά το αίτημα των κατοίκων της περιοχής αναφορικά με την ομαλή διέλευση των οχημάτων από και προς τα φανάρια του αεροδρομίου, ο κ. Μάμαλος υπενθύμισε ότι έγινε δεκτό από το Δημ. Συμβούλιο η απόφαση εγκρίθηκε από την ΠΙΝ, ενώ έχει σταλεί έγγραφο από τις Τ.Υ. προς την Περιφέρεια προκειμένου να διευκρινιστεί αν με την τροποποίηση αυτή, κινδυνεύει η χρηματοδότηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: