Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Κλίμα απαισιοδοξίας συνάντησε η Αντζ. Γκερέκου στη Λαική


















Τη γενικότερη εικόνα απαισιοδοξίας που υπάρχει σε όλη τη χώρα αυτή την εποχή, διαπίστωσε, ιδίοις όμμασι, η υφυπ. Τουρισμού-Πολιτισμού Αντζ. Γκερέκου κατά την επίσκεψη της στη Λαική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι, από πλευράς κυβέρνησης γίνονται προσπάθειες εξόδου από την κρίση, ενώ τοπικά το ίδιο γίνεται, για να προχωρήσουν μια σειρά μεγάλων και απαραίτητων έργων υποδομής
.
Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση όχι μόνο στο νομό, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Προσπαθούμε να πούμε στην Ε.Ε. ότι δεν είναι αυτή η εικόνα που παρουσιάζεται προς τα έξω. Ευθύνες έχει η προηγούμενη Κυβέρνηση και το τεράστιο χρέος που άφησε, ανέφερε η κ. Γκερέκου. Παραδέχθηκε επίσης,ότι εργαζόμενοι και καταναλωτές βιώνουν άθλιες συνθήκες στη λαική αγορά.

Προσπάθειες να μπει μια σειρά

Μέσα στο πρώτο ποσό του ΕΣΠΑ (70 εκατ. ευρώ) υπάρχουν και έργα για την Κέρκυρα όπως η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου,η μελέτη για το Παλαιό Φρούριο και νέο Φρούριο.Ούτε για την UNESCO και τον Φορέα Διαχείρισης είχαν γίνει ενέργειες, εκτίμησε η κ. Γκερέκου.
Οσο για τη νέα λαική ανέφερε ότι από την πλευράς του υπουργείου της, λύθηκε το πρόβλημα με το αρχαιολογικό εύρημα και την έγκριση του Κ.Α.Σ. για την μελέτη ανάδειξής του.
Η ολοκλήρωσης της λαϊκής επιβάλλεται να τρέξει με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς. Αυτό που έχει σημασία είναι να ολοκληρωθεί και εδώ είναι υπόθεση του Δήμου να τρέξει όλες τις διαδικασίες.
Μετά από σχετικό ερώτημα για το γεγονός ότι το 50% του ΕΣΠΑ καταλαμβάνουν έργα του Γ’ ΚΠΣ, υποστήριξε ότι δεν είχε γίνει η απαραίτητη διαδικασία ωρίμανσης των έργων, κάτι το οποίο φάνηκε και στο έργο του Π. Φρουρίου, όπου υπήρχαν 3 εκ. ευρώ και τελικά δεν προχώρησε, γιατί δεν υπήρχε η συνέπεια σε σχέση με τις μελέτες κλπ.

Υγεία

Η υφυπ. Τουρισμού-Πολιτισμού δήλωσε ακόμα ότι είναι θέμα ημερών, να οριστούν νέοι διοικήσεις στα Νοσοκομεία. Στην περίπτωση του ΓΝΚ αυτό θα σημάνει τη συντόμευση των διαδικασιών για την γρήγορη μετεγκατάσταση του ιδρύματος.


Λιμάνι


Τέλος, για την περίπτωση κατασκευής του πλωτού πάρκινγκ, υπενθύμισε ότι έχει γίνει αναπομπή για να γίνει επανεξέταση του θέματος, καθώς μια τέτοια εγκατάσταση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον παράγοντα UΝΕSCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: