Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Απάντηση Χαραλάμπους σε Μπούκα: ''Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο''


Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ σε τοπικό επίπεδο, αυτή τη φορά μεταξύ του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ.Μπούκα και του βουλευτή Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους. Με αφορμή,πρόσφατες επικριτικές αναφορές του πρώτου,για τη στάση του ΚΚΕ σε θέματα της υγείας και του πρωτογενούς τομέα, ο δεύτερος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ανταπέδωσε τα...πυρά, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ''η δράση του βουλευτή του ΚΚΕ για το νέο νοσοκομείο,ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που σήμερα το έργο έχει τελειώσει''.
Σε γενικές γραμμές, ο κ. Χαραλάμπους επεσήμανε τα εξής: ''Για ακόμα μία φορά ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ «χτύπησε».Βρήκε --μπροστά στον αντιλαϊκό χαλασμό που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει (ακρίβεια, μείωση μισθών, αύξηση των ηλικιακών ορίων ασφάλισης, αύξηση της ανεργίας--) τον αίτιο και ο αίτιος για τον Κο Μπούκα είναι το ΚΚΕ και ο βουλευτής του.
Σε χτεσινές γραπτές δηλώσεις του, πιστεύοντας ότι ο Κερκυραϊκός λαός τρώει κουτόχορτο ή έχει μικρή και ασθενή μνήμη, είπε ότι κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ το ΚΚΕ και ο βουλευτής του δεν έδειξαν την ανάλογη ενεργητικότητα όσον αφορά τα θέματα υγείας στην Κέρκυρα.
Εμείς λοιπόν τον πληροφορούμε κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά, το γνωρίζει και ο Κερκυραϊκός λαός πολύ καλά, ότι είμαστε περήφανοι γιατί θεωρούμε ότι η δράση του βουλευτή του ΚΚΕ για το νέο νοσοκομείο με τις 30 γραπτές ερωτήσεις που έκαμε όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, με τις 7 επίκαιρες ερωτήσεις που έκανε σχετικά με την λειτουργία του νέου νοσοκομείου, αλλά και για τα προβλήματα που παρουσιάζει το παλιό, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που σήμερα το νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει τελειώσει.
Αυτό και η ίδια η Κα Ξενογιαννακοπούλου το αναγνωρίζει, λέγοντας ακόμη ότι κάποιες άδειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απομένουν για να λειτουργήσει. Αντί λοιπόν ο κος Μπούκας να επιτίθεται στον βουλευτή του ΚΚΕ, καλά είναι να πει στους Κερκυραίους γιατί το νέο νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει; Γιατί δεν φέρουν τους 500 και παραπάνω εργαζόμενους που λείπουν για να λειτουργήσει σωστά; Γιατί το παλιό νοσοκομείο «ξέχασε» να το ονομάζει σαν κτήριο, και να λέει για το κτήμα του παλιού νοσοκομείου;
Αλήθεια εγκατέλειψε ο κος Μπούκας και το ΠΑΣΟΚ τις προτάσεις που ομόφωνα ψήφισαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να χρησιμοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο σαν κέντρο υγείας αστικού τύπου και σαν νοσοκομείο χρονίως πασχόντων;
Δεν είναι μόνο για τα θέματα υγείας τα οποία προσπαθεί ο κος Μπούκας και το κόμμα του να παραπλανήσει τους Κερκυραίους σε ότι αφορά την δική μας δράση.
Αναφέρονται, μάλιστα χωρίς ντροπή, χωρίς να κοκκινίζουν, και σε θέματα που αφορούν τους Κερκυραίους αγρότες, για να μας κατηγορήσουν ότι : εμείς δήθεν καλούμε τους Κερκυραίους αγρότες να μην πάρουν την επιδότηση τους.
Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά, για να το καταλάβει και ο κος Μπούκας, κάτι που και ο τελευταίος αγρότης το κατάλαβε, ότι ο κομμουνιστής βουλευτής της Κέρκυρας ήταν ο μόνος από τους 3 βουλευτές του νομού, που έφερε τα προβλήματα των Κερκυραίων αγροτών με επίκαιρη ερώτηση του στη βουλή, ήταν εκείνος που με τις προσπάθειες του κατάφερε και εκμαίευσε από τον Υπουργό Γεωργίας ότι θα πάρουν όλοι οι Κερκυραίοι αγρότες τις επιδοτήσεις τους.
Από κει και πέρα βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε και την στρουθοκάμηλο και να μη λέμε ότι πολλοί όπως και πέρσι, όπως και πρόπερσι χωρίς να φταίνε από τα λάθη του ελαιοκομικού μητρώου θα τιμωρηθούν και δεν θα πάρουν τις επιδοτήσεις.
Εμείς αυτό προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, ζητώντας να πάρουν όλοι την επιδότηση τους, ανεξάρτητα από τα λάθη που υπάρχουν στο ελαιοκομικό μητρώο και για τα οποία δεν ευθύνονται οι αγρότες.
Ο κος Μπούκας και το κόμμα του έχουν καθοριστικές ευθύνες για τους 1200 που πέρσι δεν πήραν επιδότηση, για τους 1500 αγρότες που πρόπερσι δεν πήραν επιδότηση, γιατί στηρίζουν με νύχια και με δόντια την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έφερε την αγροτιά της πατρίδας μας σε έσχατα όρια απελπισίας και αντοχής''.


Για το Ι.Π.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα προβλήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι,εδώ και αρκετό καιρό έφερε με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κύρια για την στελέχωση σε διοικητικό προσωπικό.
''Είναι γνωστό ότι ούτε το 1/5 από όσα άτομα περιλαμβάνει το οργανόγραμμα του Πανεπιστήμιου δεν δουλεύουν αυτή την στιγμή. Δυστυχώς η απάντηση που πήραμε ήταν ότι περίπου 9 θέσεις μόνο μόνιμου προσωπικού θα προκηρυχτούν για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενώ έδωσε την άδεια στην διοίκηση του Ι. Πανεπιστήμιου για να προκηρύξει 20 θέσεις συμβασιούχων.
Αντί να γίνει έστω αυτό, το Ιονιο Πανεπιστήμιο προχώρησε στην απόλυση 20 περίπου υπαλλήλων οι οποίοι δουλεύουν με σύμβαση έργου. Κατά τη γνώμη μας είναι ακατανόητο.
Εμείς συμπαραστεκόμαστε στους υπαλλήλους που απολύθηκαν και θα επανέλθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με νέα ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας, θα ζητάμε και τους λόγους για τους οποίους απολύθηκαν, αλλά κύρια για να στελεχωθεί το Ι.Π. σωστά με όλο το απαραίτητο προσωπικό
''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: