Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Κουτσούκου με τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ


Συνάντηση με τον βουλευτή και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο, υπεύθυνο για τα Ιόνια νησιά, είχε χθες σε συνεδρίασή της η Νομαρχιακή Επιτροπή.
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το σχέδιο “Καλλικράτης” για την νέα αρχιτεκτονική δομή στη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση το οποίο αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης για την θεσμική και αναπτυξιακή μεταρρύθμιση της χώρας.
Ο κ. Κουτσούκος μετέφερε την θέση του κόμματος για μέγιστη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση.
Τα μέλη της Νομ. Επιτροπής εξέφρασαν παρατηρήσεις και προτάσεις επί του σχεδίου που προέκυψαν από τον κοινωνικό διάλογο που η οργάνωση είχε μέχρι τώρα σε επίπεδο Νομού.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Περιφερειακής επιτροπής, ενώ οι Γραμματείς των Νομ. Επιτροπών θα μεταφέρουν σε συνεδρίαση με τον Γραμματέα του Εθνικού συμβουλίου τις θέσεις τους για την χωροταξία των Δήμων ανά Νομό.
Στον κ. Κουτσούκο τέθηκε μετ’ επιτάσεως από όλα τα μέλη της Νομ. Επιτροπής το θέμα αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασίας της τοπικής οργάνωσης και του κόμματος κεντρικά, σε ό,τι αφορά μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν το Νομό, όπως η μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο, ο ορισμός διοικήσεων οργανισμών, κ.α.
Ζητήθηκε από το μέλος του Π.Σ. να μεταφερθεί το αίτημα αυτό στο ανώτατο κομματικό όργανο του πολιτικού συμβουλίου ώστε, να διορθωθούν άμεσα τυχόν αρρυθμίες που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα για να προωθούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τοπικά προβλήματα και να δρομολογούνται άμεσα λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: