Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Συναντήσεις της Α. Γκερέκου με τουριστικούς παράγοντες στο Μιλάνο


Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού BΙΤ (Borsa Internazionale del Turismo) του Μιλάνου, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, είχε σειρά συναντήσεων με διεθνείς τουριστικούς παράγοντες αλλά και υπουργούς Τουρισμού άλλων χωρών.

Συγκεκριμένα, η κα Γκερέκου συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού κ. Marthinus Van Schalkwyk της Νότιας Αφρικής, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για θέματα τουρισμού και συμφώνησε στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων, ενόψει μάλιστα του Μουντιάλ 2010. Συγκεκριμένα, από τον υπουργό Τουρισμού της Νότιας Αφρικής ζητήθηκε η συνδρομή της Ελλάδας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών από τις επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας, και ιδιαίτερα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, και διερευνήθηκε η δυνατότητα για άμεση αποστολή Ελλήνων παραγόντων του τουρισμού στη Νότια Αφρική και αντίστροφα, ώστε να υπάρξει μια δημιουργική συνεργασία, επωφελής και για τις δύο χώρες. Συμφωνήθηκε επίσης να αναληφθεί κοινή και συντονισμένη δράση ώστε να λυθεί άμεσα το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών.

Στη συνέχεια η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παρέστη στη δεξίωση που παρέθεσε η υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας, κα Michela Vittoria Brambilla. Στη δεξίωση η κα Γκερέκου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπουργούς και παράγοντες του τουρισμού από πολλές χώρες και διερεύνησε τις δυνατότητες για ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Με την υπουργό Τουρισμού της Ιταλίας, είχε εκτεταμένη συζήτηση στην οποία διαπιστώθηκε η διάθεση περαιτέρω συνεργασίας, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο διεθνούς οικονομικής κρίσης, καθώς ο τουρισμός κα ο πολιτισμός, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα και για τις δύο χώρες.

Τέλος η κα Γκερέκου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελληνικού Μορφωτικού Κέντρου, κ. Νικόλαο Βελισιώτη. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου, για θέματα συνεργασίας των δύο χωρών. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ξεναγήθηκε στη Σκάλα του Μιλάνου από τον διευθυντή και τον Έλληνα casting manager, κ. Ηλία Τζεμπετονίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: