Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Νομαρχία Κέρκυρας


Στην 52η Διεθνή Τουριστική έκθεση των Βρυξελλών «Salon des Vacances 2010», η οποία διήρκησε από τις 4 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ Βελγίου, Ολλανδίας και Γαλλίας εντός του περιπτέρου της ΕΤΙΝ, με στόχο την προβολή του τουριστικού προϊόντος του Νομού Κέρκυρας.

Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 700 εκθέτες από διάφορες χώρες σε πέντε διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους με τιμώμενη περιοχή την Ελλάδα. Η επισκεψιμότητα στην τουριστική έκθεση ήταν εμφανώς αυξημένη σε σχέση με την περυσινή χρονιά και υπολογίζεται ότι τις πρώτες δύο ημέρες πέρασαν τις πύλες της περισσότεροι από 52.000 επισκέπτες.

Την Κέρκυρα εκπροσώπησε ο Αντινομάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Χρήστος Σκούρτης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Παντελής Κουβάς, οι οποίοι πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με παράγοντες του τουρισμού. Επίσης, συναντήθηκαν και με τον Διευθυντή του ΕΟΤ Βελγίου, Ολλανδίας και Γαλλίας Θεόδωρο Χαρτοματζίδη παρουσία και του Προέδρου του ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού) Χαράλαμπο Παλιογιαννίδη. Στη συνάντηση, συζήτησαν το ενδεχόμενο διοργάνωσης κοινών δράσεων για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας και της Ρόδου τόσο στη Γαλλία όσο και στο Βέλγιο.

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου η οποία πραγματοποίησε διερευνητικές επαφές με τους Tour Operators TUI και Thomas Cook. Επίσης συζήτησε τρόπους για την επιμήκυνση της θερινής περιόδου και την αφαίρεση τελών τους μήνες χαμηλής προσέλευσης στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας. Παράλληλα είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βελγίου.

Η Αντινομαρχία Τουρισμού, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνάντηση που είχε ο Αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης με τον product manager της Thomas Cook στην Ελλάδα για την αγορά του Βελγίου κ. Jens Van Loo, παρουσία του διευθυντή του ΕΟΤ κ. Χαρτοματζίδη και του Νομαρχιακού Συμβούλου Παντελή Κουβά. Ο κ. Van Loo δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το τουριστικό προϊόν το οποίο διαχειρίζεται φέτος η Thomas Cook στην Κέρκυρα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται συμφωνίες με 4στερα και 5αστερα ξενοδοχεία. Όπως επεσήμανε ο κ. Van Loo μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο είδος πακέτων διακοπών δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια στον κατάλογο της εταιρείας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι κρατήσεις θα παρουσιάσουν θετικό πρόσημο. Επιπρόσθετα έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον στην πρόσκληση του Χρήστου Σκούρτη για διοργάνωση στην Κέρκυρα, ενός fan trip των retail tour operators της Thomas Cook, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση τους σχετικά με το τουριστικό μας προϊόν. Σημειώνεται ότι η Thomas Cook, η οποία αντιπροσωπεύει το 48% της αγοράς των Βέλγων με 170 υποπρακτορεία σε όλη τη χώρα, προσκάλεσε τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κέρκυρας σε fan trip στις Βρυξέλλες μαζί με τους ξενοδόχους του νομού μας καθώς και ομάδες εργασίας από την Κέρκυρα με στόχο την παρουσίαση του τουριστικού μας προϊόντος, κάτι αντίστοιχο με τα πλωτά σεμινάρια στα οποία συμμετείχε η Νομαρχία Κέρκυρας πέρσι στο Ρήνο και το Δούναβη.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έκλεισε θετικά πέρυσι τη χρονιά της στη βέλγικη αγορά. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι σε έρευνα του τοπικού ΕΟΤ κατεγράφη ότι ο Βέλγος τουρίστας δε μειώνει τις θερινές του διακοπές, είναι αρκετά ποιοτικός και στην κρίση αντιδρά με μικρές περικοπές στις εξορμήσεις του χειμώνα.

Η συμμετοχή της Κέρκυρας καί στην συγκεκριμένη έκθεση είχε ως σκοπό να εντείνει την προβολή της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της ευρύτερης συμμετοχής και καμπάνιας του νομού μας στην κεντρική Ευρώπη και ενδυνάμωσε την παρουσία μας στη συγκεκριμένη αγορά σε μια περίοδο άκρως ανταγωνιστική. Ο Νομός της Κέρκυρας φιλοξενήθηκε σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο περίπτερο και κατά τη διάρκεια της έκθεσης διανεμήθηκε πλούσιο έντυπο διαφημιστικό υλικό, φυλλάδια, οδηγός ξενοδοχείων και διαμερισμάτων, έντυπο καταδύσεων, γκολφ καθώς και αφίσες, χάρτες και ενημερωτικό DVD με τις ομορφιές του νησιού μας.

Αυξημένη η επισκεψιμότητα και στην τουριστική έκθεση της Πράγας

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας συμμετείχε και στην έκθεση τουρισμού «Holiday World», που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από 4 έως 7 Φεβρουαρίου. Την οργάνωση και την ευθύνη για την λειτουργία του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ και το περίπτερο της Κέρκυρας ήταν άρτια οργανωμένο και εξαιρετικής αισθητικής.

Την έκθεση επισκέφτηκαν περίπου 40.000 άτομα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του ΕΟΤ Τσεχίας Κώστα Θεοδώρου.

Η Τσεχία αποτελεί μια σημαντική αναδυόμενη αγορά και το ενδιαφέρον των Τσέχων για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Κέρκυρα ήταν έντονο δεδομένου και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος αυτού είναι το γεγονός ότι εξαντλήθηκε το σύνολο του διανεμηθέντος έντυπου και γενικότερα διαφημιστικού υλικού το οποίο είχαν στη διάθεσή τους οι εκπρόσωποι της Αντινομαρχίας Τουρισμού οι οποίοι εργάστηκαν στο περίπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: