Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Στο Υπουργείο Εργασίας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ροβέρτο Σπυρόπουλο συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα το προεδρείο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων παρουσία του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους και της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σοφίας Λίβερη.
Η συνάντηση είχε το χαρακτήρα διαμεσολάβησης στο πλαίσιο της διαδικασίας τριμερούς διαβούλευσης για τις οφειλές της ξενοδοχειακής επιχείρησης «Ακτή Μεσσογγή» στους εργαζόμενούς της.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας, ο οποίος δήλωσε πως η επιχείρηση δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα χρέη της, δηλώνοντας μάλιστα ότι τη φετινή τουριστική περίοδο το ξενοδοχείο είναι πιθανό να παραμείνει κλειστό αν δεν βρεθεί αγοραστής ή στρατηγικός επενδυτής.
Ο κ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε προς τους εργαζόμενους για νέα τριμερή συνάντηση, ενώ αρνήθηκε να συζητήσει άλλα ζητήματα που έθεσε το σωματείο τους, δηλώνοντας ότι εντός του Μαρτίου η Κυβέρνηση θα καταθέσει πακέτο μέτρων για τα ζητήματα του τουρισμού.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, καθώς και νέες μορφές κινητοποιήσεων, ώστε να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, ενδεχομένως σε συνεργασία και με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: