Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

H Άντ. Γκερέκου στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Μιλάνου


Τη διεθνή έκθεση τουρισμού «BΙΤ» (Borsa Internazionale del Turismo) του Μιλάνου, επισκέφθηκε σήμερα η Ελληνίδα υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου.
Στην παρέμβασή της, με την οποία εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο, η κα Γκερέκου τόνισε ότι ουδείς αμφισβητεί ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα.
«Για μας, η κρίση είναι οπωσδήποτε κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, αλλά παράλληλα είναι και η ευκαιρία, που έχουμε, για να γυρίσουμε σελίδα στο μέλλον. Είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα του τουρισμού», υπογράμμισε διευκρινίζοντας πως «πρόκειται για πεδίο στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε, να το αναπτύξουμε και να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές του».
Κατά την άφιξή της στο Μιλάνο, η Ελληνίδα υφυπουργός είχε συνάντηση και σύντομη συνομιλία με τη δήμαρχο της πόλης, Λετίτσια Μοράττι. H διεθνής έκθεση τουρισμού της ιταλικής συμπρωτεύουσας φιλοξενεί, φέτος, περίπτερα 130 χωρών από όλο τον κόσμο, με τους εκθέτες tour operators να ξεπερνούν τους 5.000. Αναμένεται, δε, να την επισκεφθούν περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες.
Η κα Γκερέκου, συνομιλώντας με εκπροσώπους του ιταλικού και διεθνούς Τύπου, αναφέρθηκε και στη «φετινή μεγάλη ευκαιρία της επετείου των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα», τονίζοντας πως «στα πλαίσια του Ελληνικού Μαραθωνίου καλέσαμε και τους Ιταλούς, για να ενισχύσουμε το πλαίσιο συνεργασίας μας».
Η υφυπουργός επέλεξε να απευθυνθεί στα ιταλικά και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική της εμπειρία με τη φοίτησή της στη σχολή Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου της Ρώμης. Μίλησε, δε, ιδιαίτερα θερμά για «το νέο Μουσείο της Ακρόπολης -το όραμα της Μελίνας Μερκούρη, που έγινε πραγματικότητα- το οποίο, στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, επισκέφθηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα, ενώ εστίασε και στο «στοίχημα να δημιουργηθούν "νέες αφορμές" για να γνωρίσει κανείς την Ελλάδα». Ευκαιρίες -όπως είπε- που έχουν άμεση σχέση με τον «ποιοτικό πράσινο τουρισμό», τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και με την ανάδειξη της Ελλάδας σε επιτυχημένο αειφόρο επιχειρηματικό κέντρο της Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: