Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό


Τα συνδικάτα δια των εκπροσώπων τους συμμετείχαν σήμερα στις κινητοποιήσεις για το πάγωμα των μισθών και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Σε απεργία και στον ιδιωτικό τομέα είχε καλέσει το ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Της Χριστίνας Χονδρογιάννη

Στην Κέρκυρα η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στις 10 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο. Την ίδια ώρα συγκέντρωση που εξελίχθηκε σε πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ με το Ε.Κ.Κ. καθώς και τρίτη ξεχωριστή συγκέντρωση ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ στο Μαράσλειο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις Εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα Νοσοκομεία καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Κλειστά παρέμειναν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω απεργίας των δασκάλων και καθηγητών μέσης εκαπίδευσης, των πανεπιστημιακών και του προσωπικού των ΤΕΙ.
Στην απεργία όμως συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς και οι ηλεκτρονικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος για 24 ώρες πλην εξαιρετικών περιπτώσεων. Λόγω της απεργίας η Aegean Airlines και η Olympic Air ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν όλες τις πτήσεις των δικτύων τους και καταβάλλουν προσπάθιες ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες τους σε πτήσεις τις επόμενες ημέρες.
Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο νέας απεργιακής κινητοποίησης στις αρχές Μαρτίου ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην γενική 24ωρη απεργίας της ΓΣΕΕ στις 24 Φλεβάρη.
Ανακοίνωση συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργια που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους, εξέδωσε ο Συνδεσμος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ της Κερκυρας. Έτσι, από τις 5 αύριο τα ξημερώματα ως τις 5 το πρωί της Παρασκευής το τηλεφωνικό κέντρο του αστικού μεταφορικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ραδιοταξί της Κερκυρας θα εξυπηρετεί μόνο έκτακτα περιστατικά, διαθέτοντας ταξί ασφαλείας καθώς και εκείνοι διαμαρτύρονται για τις κυβερνητικές εξαγγελίες.
Την ίδια ώρα πάντως, η κυβέρνηση ανακοινώνει πακέτο επώδυνων μέτρων για τους τρεις βασικούς τομείς του Ασφαλιστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: