Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Σύσκεψη για τη σύσταση του φορέα διαχείρησης

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/2/ η προγραμματισμένη, μετά από υποβολή αιτήματος, συνάντηση του Δημάρχου Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ με την Υφυπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κα Λίνα Μενδώνη.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου και από το Δήμο Κερκυραίων, εκτός του Δημάρχου, η Αρχιτέκτων του Γραφείου Παλιάς Πόλης κα Μαίρη Μητροπία.

Στη σύσκεψη ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου για σειρά προβλημάτων που αφορούν τον πολιτισμό και από την πλευρά τους υπήρξε η πρόθεση να δοθούν άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις σε επείγοντα ζητήματα που έχουν καθυστερήσει ανεπίτρεπτα.

Η ανάγκη της άμεσης συγκρότησης του Φορέα Διαχείρισης που έθεσε ο Δήμαρχος Κερκυραίων, ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης. Τόσο η Γενική Γραμματέας κα Μενδώνη όσο και η Υπουργός κα Γκερέκου συμμεριζόμενες απολύτως την προτεραιότητα, δεσμεύτηκαν ότι προτίθενται να προχωρήσουν στη συγκρότηση Διαχειριστικού Σχήματος, στο οποίο θα συμμετέχει οπωσδήποτε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το Διαχειριστικό Σχήμα θα είναι ανάλογο αυτού που περιγράφεται στο Σχέδιο Διαχείρισης, θα περιλαμβάνει ένα ευέλικτο επιτελικό όργανο απαρτιζόμενο από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων και ένα εκτελεστικό όργανο, πυρήνας του οποίου θα είναι το Γραφείο Παλιάς Πόλης του Δήμου Κερκυραίων.

Το Διαχειριστικό Σχήμα θα χρηματοδοτείται από τα τρία συμβαλλόμενα μέρη (τα δύο Υπουργεία και το Δήμο) και οι λεπτομέρειες των πιο πάνω θα αναλύονται στο προσχέδιο που θα αποσταλεί εντός δεκαπενθημέρου. Ορίστηκαν εκπρόσωποι επικοινωνίας για την ταχύτερη ανταλλαγή απόψεων και την επεξεργασία προτάσεων για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια τέθηκαν από πλευράς Δήμου Κερκυραίων τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν στην τρέχουσα φάση τις δύο πλευρές και ακολούθησε συζήτηση με συναινετικό χαρακτήρα.

1. Επιστροφή στο Δήμο Κερκυραίων 4 κτιρίων του κτήματος Μον Ρεπό, που παραχωρήθηκαν στο ΥΠΠΟ και δεν χρησιμοποιήθηκαν επί 15ετία.
2. Επίσημο πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής χώρου στέγασης Δημοτικής Πινακοθήκης.
3. Παράταση παραχώρησης Υπογεφύρειας Αίθουσας Παλαιού Φρουρίου
4. Προώθηση της χρηματοδότησης του Θεάτρου «Φοίνικας» (ένταξη στο ΕΣΠΑ)
5. Έγκριση μελέτης εισόδου Λαϊκής Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: