Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Σκληρή γλώσσα απο Μπούκα για την Υπ. Υγείας και αιχμές για Δένδια

Αιχμές κατά του πρώην υπουργού Νίκου Δένδια για την υπόθεση του νέου Νοσοκομείου και κυρίως κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την πρωτοφανή ολιγωρία που επιδεικνύει στην επίλυση σειράς κρίσιμων ζητημάτων, στον τομέα της Υγείας στο νομό άφησε με σχετική του δήλωση ο γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Μ.Μπούκας.
Αναλυτικά, ανέφερε τα εξής:
''1. Ο βουλευτής κ. Δένδιας σε συνέντευξή του, πρόσφατα, στα τοπικά ΜΜΕ υποστήριξε ότι το Νέο Νοσοκομείο είναι έτοιμο από το Σεπτέμβριο του 2009. Δίνουμε στην δημοσιότητα δικό του δελτίο τύπου (Ιούλιος του 2009) όταν επισκεπτόμενος σαν Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Ν.Δ. αναφέρθηκε για “πρόγραμμα 100 ημερών για την ολοκλήρωση των εργασιών και… στη συνέχεια νέο χρονοδιάγραμμα άλλων 100 ημερών για τη δοκιμαστική λειτουργία αυτού του Νοσοκομείου… και στη συνέχεια θα τεθεί το θέμα της σταδιακής ή συνολικής μετεγκατάστασης”. Ο κ. Δένδιας από τις δικές του ανακοινώσεις ή έχει κοντή μνήμη ή ψεύδεται για μία ακόμη φορά ενώπιον του Κερκυραϊκού Λαού.
2. Παρόλα αυτά, ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος και η τοπική ηγεσία της Ν.Δ. προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον Κερκυραϊκό Λαό, μια βδομάδα προ των εθνικών εκλογών, διοργανώνοντας “εγκαίνια έκθεσης επίπλων”.
3. Παρατηρούμε τελευταία μία ”έντονη δραστηριότητα” του κομμουνιστή βουλευτή κ. Χαραλάμπους για τα θέματα υγείας του Νομού. Καλοδεχούμενη. Επισημαίνουμε όμως με έμφαση ότι δεν επέδειξε την ίδια ”δραστηριότητα” κατά το παρελθόν.
4. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δια της Υπουργού κ. Ξενογιαννακοπούλου, απαντά λάθος στο Κοινοβούλιο με ανεξέλεγκτα στοιχεία που προέρχονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Στάντζο. Είναι ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος που κατ’ επανάληψη είπε ψέματα στον Κερκυραϊκό Λαό όσον αφορά στην αποπεράτωση του έργου. Όλοι μας έχουμε καταγράψει με το πιο επίσημο τρόπο τα ψέματά του ενώπιον του Νομαρχιακού Συμβουλίου με την συμμετοχή φορέων. Ήταν ο υπηρεσιακός παράγων που εμείς οι ίδιοι τον χαρακτηρίσαμε “ανεπιθύμητο πρόσωπο” για την κοροϊδία του απέναντι στον Κερκυραϊκό Λαό.
5. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τοποθετήσει ακόμη Διοικήσεις στα δύο Νοσοκομεία του Νομού μας με αποτέλεσμα την χαοτική λειτουργία(;) τους.
6. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν προκηρύσσει διαγωνισμό για πρόσληψη τουλάχιστον του αναγκαίου προσωπικού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ώστε να μεταφερθεί η χρήση του παλαιού στο νέο με την κατώτερη δυνατή ασφάλεια.
7. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν δρομολογεί λύσεις για την μελλοντική χρήση του κτήματος του παλαιού Νοσοκομείου.
8. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Αλεξανδρίδου και οι υπηρεσίες της πρέπει άμεσα να κάνουν μελέτη και να δημοπρατήσουν το συντομότερο δυνατό τον κυκλοφοριακό κόμβο στο Κοντόκαλι.
9. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα(!) στις επανειλημμένες προσπάθειες που κατέβαλλε η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας (έχουμε καταγράψει 34 προσπάθειές μας μέχρι σήμερα!) για έναν ειλικρινή και αναγκαίο διάλογο στο ζήτημα της υγείας στο Νομό μας, ώστε να υπάρξει δημόσια και ειλικρινής δέσμευση της κ. Υπουργού απέναντι στον Κερκυραϊκό Λαό για δρομολόγηση λύσεων με συγκεκριμένο και εφικτό χρονοδιάγραμμα.
10. Το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας θα συνεχίσει με αμείωτη αγωνιστική διάθεση, χωρίς να κρύβει απολύτως τίποτα από τον Κερκυραϊκό Λαό τις προσπάθειές του για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Δεν ξεχνούμε τίποτα, τα διεκδικούμε όλα!
Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Η αξιοπιστία της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας διατηρείται στο ακέραιο. Αυτά λέγαμε στο παρελθόν, αυτά υποστηρίζουμε και σήμερα.
Θα συνεχίσουμε να λογοδοτούμε μόνο έναντι του Κερκυραϊκού Λαού''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: