Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ν.Ε. ΚΚΕ: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και κτυπάει τους «κεφαλαιοκράτες της αγροτιάς»!!!


Την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να κόψει τις επιδοτήσεις σε όσους έχουν δικαίωμα κάτω από 200 ευρώ το χρόνο καταγγέλει η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με το μέλος της Νομαρχιακής Γιάννη Πιέρρη, ΄΄αυτή η απόφαση της κυβέρνησης με την οποία συμφώνησε και η γαλαζοπράσινη ΠΑΣΕΓΕΣ, αποτελεί νέα επίθεση στο εισόδημα 168.500 μικρών παραγωγών της χώρας και πολλών εκατοντάδων μικρών ελαιοπαραγωγών του νομού μας.
Αποτελεί άλλη μια ανάγλυφη απόδειξη ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ΄΄.
Το στέλεχος του ΚΚΕ επεσήμανε ακόμη και τα εξής:
΄΄ Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αντιαγροτικές εντολές της νέας ΚΑΠ και του «ελέγχου υγείας της ΚΑΠ» δείχνει ότι έχει ξεγραμμένους τους μικρούς και φτωχούς αγρότες και τους εξωθεί μια ώρα αρχύτερα στην εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής και στο ξεκλήρισμα.
Δείχνει, επίσης, ότι επιδιώκει με βίαιο τρόπο την εκδίωξη των μικρών παραγωγών από τις καλλιέργειές τους και τη συγκέντρωση των επιδοτήσεων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών.
Αυτή η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που συναποφάσισαν και εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και στηρίζουν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ευθύνεται και για τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα 1,5� το κιλό το λάδι που στην πράξη κάνουν απαγορευτική την ελαιοκαλλιέργεια και γενικότερα την αγροτική παραγωγή της χώρας μας.
Είναι η ίδια πολιτική που επιβάλλει αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων ακόμα και για προϊόντα που η χώρα μας έχει πλεόνασμα όπως το λάδι. Πολλά από αυτά περιέχουν και ποσοστά μεταλλαγμένων είναι γνωστά εξ άλλου τα διατροφικά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Είναι η ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση ή και σε αφανισμό δυναμικές παραδοσιακές καλλιέργειες της χώρας μας όπως τεύτλα, δημητριακά, σταφύλια, καπνά. Σιγά-σιγά έρχεται και η σειρά για το λάδι. Αυτή πολιτική έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε εισαγωγέα αγροτικών προϊόντων δημιουργώντας ετήσιο έλλειμμα στο αγροτικό ισοζύγιο πάνω από 3 δις ευρώ.
Η φτωχή και μικρή αγροτιά όχι μόνο βλέπουν να λεηλατούνται οι πενιχρές επιδοτήσεις, αλλά της αφαιρούν με το έτσι θέλω και τα ελάχιστα ψίχουλα που της ανήκουν.
Και όπως φαίνεται, το κακό θα συνεχιστεί με ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος της φτωχής και μικρής αγροτιάς, που θα γίνουν πράξη με την αναθεώρηση της ΚΑΠ του 2013.
Οι λαλίστατοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα ασφαλώς θα βρουν κάποια δικαιολογία για να εξηγήσουν την νέα αντιαγροτική απόφαση που κτυπάει τους «έχοντες και κατέχοντες» φτωχούς αγρότες.
Ο λαϊκός κόσμος που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ πρέπει να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματά του και να καταδικάσει αυτά τα κόμματα που σταθερά του κλέβουν τον ιδρώτα του΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: