Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Φορολογική επιδρομή ετοιμάζει η κυβέρνηση

Η επερχόμενη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης αλλά και η στασιμότητα ένταξης και υλοποίησης έργων μέσω του ΕΣΠΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο κριτικής του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια, κατά την συνέντευξη του περασμένου Σαββάτου.

Ειδικότερα, για την οικονομία , ο βουλευτής καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι τα μέτρα που προωθεί θα ρίξουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.

΄΄Είναι βέβαιο ότι μελετούν και την αύξηση του ΦΠΑ και διάφορα άλλα. Όλα αυτά επειδή δεν μας άκουσαν όταν λέγαμε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα το Σεπτέμβρη και δεν άκουσαν όλα αυτά που είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό τον Δεκέμβρη. Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ακούει, οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από την κρίση στην οικονομία.»

Μετά από ερώτημα για ποιο λόγο η Ν.Δ. δεν πήρε αυτά τα μέτρα και δεν τα προώθησε όταν κυβερνούσε τη χώρα, ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Κατ’ αρχήν η ΝΔ πήγε σε εκλογές το Σεπτέμβρη λέγοντας ότι υπάρχει κρίση και πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Μάλιστα είχε εξειδικεύσει και τα μέτρα που για το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη θα ήταν αρκετά. Είναι σαν την αρρώστια, ένα φάρμακο σε πρώιμο στάδιο δεν χρειάζεται να είναι τόσο ισχυρό, όπως ένα φάρμακο σε τελικό στάδιο νόσου. Όμως η Ελληνική κοινωνία δεν πείστηκε από εμάς, έδωσε την εντολή στο ΠΑΣΟΚ που επί 4-5 μήνες σκέφτεται, νομίζει ότι δεν είναι κράτος αλλά μη κυβερνητική οργάνωση που μπορεί να συζητάει και αποφασίζει στο τέλος όποιος θέλει, ότι θέλει.


ΕΣΠΑ: Τραγικές καθυστερήσεις


Με αφορμή αναφορές της Γ.Γ. της ΠΙΝ Β.Αλεξανδρίδου ότι το 55,7% των έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ για την Κέρκυρα είναι έργα γέφυρες, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι ΄΄το ΕΣΠΑ συνολικά έχει πια καθυστερήσει τραγικά, γιατί δεν έχουν οριστεί οι υπεύθυνοι μέχρι πρόσφατα.

΄΄Ο Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων π.χ. διορίστηκε πριν από 2 εβδομάδες περίπου. Αποτέλεσμα είναι ότι επί 5 μήνες δεν εγκρίνεται τίποτα, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν χρήματα σε μια αγορά που ζητά χρήματα.

Εμείς προτείναμε να υπάρξει μια νέα συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους συνεταίρους μας τη δυνατότητα, ένα ποσό από τα 20 δισεκ. του ΕΣΠΑ να δοθούν εμπροσθοβαρώς, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε πρώτα τα χρήματα της Ε.Ε. και μετά την κρίση να βάλουμε τα δικά μας. Η κυβέρνηση ούτε καν απάντησε, ούτε καν το σκέφτηκε.

Αυτό ισχύει και στην Κέρκυρα, βλέπετε ότι όλα τα έργα είναι παγωμένα΄΄.

Ασφαλιστικό


Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, για το ασφαλιστικό αυτή τη φορά ο κ. Δένδιας, σημείωσε ότι ΄΄έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ανασφάλεια με τις παλινωδίες κατ’ αρχήν και του αρμόδιου Υπουργού του κ. Λοβέρδου και των διαφόρων επιμέρους Υπουργών ,είτε του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είτε του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα και να πει επιτέλους ξεκάθαρα ποια μέτρα θα πάρει΄΄.

Τουρισμός


Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις ανησυχίες φορέων του τουρισμού στην Κέρκυρα, για την έλλειψη χρηματοδότησης των δράσεων προβολής του νησιού και όπως τόνισε, ΄΄η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης τα χρήματα που τους οφείλει από το 2009, η τελευταία δόση δεν έχει πληρωθεί σε κανένα σχεδόν δήμο.

΄Έχουν κοπεί κάθετα τα χρήματα για τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις του Εξωτερικού. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την οικονομική κρίση με ένα πολύ περίεργο τρόπο, ελπίζει ότι θα λυθεί από το θεό. θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.

Κόβοντας τις χρηματοδοτήσεις που βοηθάνε αναπτυξιακά στο να έρθει κόσμος στην Κέρκυρα δεν πάμε πουθενά, χειροτερεύει η κατάσταση΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: