Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

΄΄Σύγκρουση΄΄ Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων και της εργοδοσίας της Aquis




Καταγγελίες για (7) ΄΄παράνομες απολύσεις και μη καταβολή υπερωριών΄΄, σε συγκροτήματα της εταιρείας Aquis οδήγησαν σήμερα το Σωματείο Ξενοδοχουπαλήλλων Κέρκυρας, σε κινητοποίηση και πορεία μέχρι το Corfu Palace (ιδιοκτησίας της ανωτέρω εταιρείας), όπου γινόταν συνάντηση της εργοδοσίας με τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του πάντως ο εκ των ιδιοκτητών της Aquis Γιάννης Κεντ μιλώντας στη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της εταιρείας, επεσήμανε σε γενικές γραμμές, πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή, καθώς τα συγκεκριμένα άτομα στην συντριπτική πλειοψηφία τους, επέδειξαν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

΄΄Πως μας κατηγορούν για απολύσεις, όταν πέρυσι διπλασιάσαμε το προσωπικό στα ξενοδοχεία που πήραμε;΄΄τόνισε χαρακτηριστικά.

΄Προανήγγειλε δε, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία σκοπέυει, να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Κέρκυρα,αγοράζοντας και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, πέραν των έξι, που έχει σήμερα στην ιδιοκτησία της, στη Κέρκυρα.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι ,η εταιρεία του βρέθηκε ένα βήμα από την αγορά και του Messongi Beach και από επένδυση 20 εκατ. ευρώ, αλλά αποσύρθηκε μετα το θόρυβο που είχε ξεσπάσει με τις καταλήψεις και τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Σταμ. Πελάη η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε απολυσεις ή εξανάγκασε εργαζόμενους σε οικειοθελής αποχωρήσεις.

΄΄Υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες από το καλοκαίρι στα ΄΄Ag. Gordios και Pelekas. Η στάση αυτή έχει ως στόχο να ελέγξει απόλυτα το τουριστικό εισόδημα, αφού η εταιρεία λειτουργεί με all inclusive΄΄, συνέχισε και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ακόμα και την περίοδο του Πάσχα, ΄΄αν η εργοδοσία δεν υποχωρήσει στα ζητήματα των απολύσεων και της μη καταβολής των υπερωριών΄΄.

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των ξενοδοχουπαλλήλων εξέφρασε το ΚΚΕ δια του βουλευτή Μπ. Χαραλάμπους και του γραμματέα της Ν.Ε. Δημ. Πιτσιάβα.



Στήριξη αλλά και αιχμές από Λίβερη


Ανάκληση των απολύσεων ζήτησε και η πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Σοφία Λίβερη που μίλησε επίσης για παράνομες ομαδικές απολύσεις, (από τη στιγμή που απολύονται εργαζόμενοι σε χρόνο που δε λειτουργούν τα ξενοδοχεία) και πάνω και από τα όρια που ορίζει ο νόμος.

Από την άλλη όμως, κατήγγειλε την πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων ότι δεν ενημέρωσε για την σημερινή κινητοποίηση και γιατί δεν πήρε το Δ.Σ. του Σωματείου ,απόφαση για τη συγκεκριμένη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: