Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση σύστασης Επιτροπής για τον Συνεδριακό Τουρισμό


Την πρόθεσή της για άμεση σύσταση Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού ανακοίνωσε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, μετά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους του HAPCO (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων), τον αντιπρόεδρο κ. Παν. Ποδηματά και τον επίτιμο πρόεδρο κ. Δ. Μάντζιο.

Η Επιτροπή, η οποία θα είναι άμισθη, θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και έργο της θα είναι η ανάλυση του υφιστάμενου πλαισίου, καθώς και η περιγραφή των μέσων και των εργαλείων για την ορθολογική και αποτελεσματική ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, μέσα στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης του υπουργείου για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, η υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν τη τάση της διεθνούς αγοράς στις μορφές θεματικού τουρισμού και αφετέρου την κληρονομιά της επιτυχημένης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουμε αξιοποιήσει στον ανάλογο βαθμό. Αυτές τις δυνατότητες θα προσπαθήσει η Επιτροπή να αναδείξει και να συντονίσει. Θα αποτελέσει, ουσιαστικά, το έναυσμα για την επίλυση σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως, για να αναφέρω ενδεικτικά, το μητρώο συνεδρίων, η στοχευμένη προβολή του προϊόντος, η αναβάθμιση της τουριστικής και συνεδριακής εκπαίδευσης και γενικά ό,τι αφορά την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα. Ακόμη, σχετικά με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στο γήπεδο του TaeKwonDo στο Π. Φάληρο, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου, δρομολογείται η αναίρεση των δύο χωριστών διαγωνισμών, ώστε να απεμπλακεί η διαδικασία. Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ερευνώνται οι πλέον ασφαλείς και γρήγορες διαδικασίες για τη μετατροπή του εν λόγω γηπέδου σε συνεδριακό κέντρο, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει βρεθεί ο Ανάδοχος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: