Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑμεΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ενημερωτικό Φάκελο σχετικά με το ιστορικό ίδρυσης Κέντρου Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) στη Κέρκυρα, απέστειλαν στις 9/2/2010 στις Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φώφη Γεννηματά οι Σύλλογοι Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας.
Στη σχετική ενημέρωση αναφέρονται στην ''παλαιότερη άδικη απένταξη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στη Κέρκυρα το 1996 για οικονομικούς και πολιτικού λόγους, άδικη αφού έγιναν σε άλλες πόλεις με λιγότερα κριτήρια όπως μικρότερες σε πληθυσμό άρα και μικρότερο αριθμό ΑμεΑ (Πρέβεζα, Κεφαλλονιά, Θήβα, ) ή σε γεινιάζουσες με μεγάλα αστικά κέντρα που διαθέτουν κρατικές δομές Κοινωνικής Φροντίδας (Χαλκίδα, Ρέθυμνο, Κόρινθος, Πρέβεζα Θήβα) ΄, παρά την επίσημη δήλωση δύο πρώην Υφυπουργών Πρόνοιας των κ.κ. Θόδωρο Κοτσώνη και Δημήτρη Θάνου κατά την επίσκεψή τους στη Κέρκυρα, ότι η τελευταία στερείται παντελώς κρατικών προνοιακών δομών''.
Από την άλλη, εκφράζουν την ευχή να γίνει πράξη και να αρθεί ο άδικος σχεδιασμός λειτουργίας ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε 24 πρωτεύουσες Νομών και μάλιστα με τα προηγούμενα χαρακτηριστικά, με την ίδρυση ίδρυση Κέντρου Στήριξης ΑμεΑ στη Κέρκυρα, ιδιαίτερα μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο της 3ης Δεκεμβρίου 2009 ότι " Είναι κεντρική προτεραιότητα να άρουμε τα εμπόδια και να στηρίξουμε τα Άτομα με Αναπηρία, ώστε να μπορούν να ζουν ανεξάρτητα και αξιοπρεπώς με την δημιουργία Υπηρεσιών Ημερήσιας Φροντίδας και την αναβάθμιση των Κέντρων Κοινωνικής υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία".
Το Κέντρο Στήριξης ΑμεΑ Κέρκυρας ως έργο είναι απο τα πιο ώριμα της Κέρκυρας, αφού χρηματοδότηση για μελέτη υπάρχει (45000 Ε), χρηματοδότηση για ανακατασκευή κτιρίου υπάρχει (1.2000.000 Ε), κτίριο υπάρχει (το Πρεβεντόριο ιδιοκτησίας ΥΥΚΑ για Προνοιακή χρήση), αλλά ο σχετικός φάκελος βρισκόταν ένα χρόνο στο γραφείο του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για υπογραφή, ενώ σήμερα για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται άμεση πολιτική ευαισθησία και πολιτική στήριξη.
Επίσης ο Φάκελος κοινοποιήθηκε στην Υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, στου Βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Νίκο Δένδια και Μπάμπη Χαραλάμπους, στον Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο και στον Δήμαρχο του Δήμου Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ, ''οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν το πολύχρονο και πολύ σημαντικό αίτημα των χιλιάδων Ατόμων με Αναπηρία της Κέρκυρας αλλά και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων ισότιμα με την στήριξη και ενέργειες που έκαναν για άλλα έργα όπως το νέο Νοσοκομείο, τις νέες Φυλακές, το Νέο Δικαστικό Μέγαρο'' κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: