Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Απάντηση ΚΚΕ σε Μπούκα για τις επιδοτήσεις

Θυμηδία και πολιτικό οίκτο προκαλεί η απάντηση του γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Χ. Μπούκα, σχολιάζει η Νομ. Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ.Μπούκα για την περικοπή 200 ευρώ από την επιδότηση.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η δήθεν απάντηση του γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Χ. Μπούκα που προσπάθησε να δώσει στην καταγγελία της ΝΕ του ΚΚΕ για τις περικοπές των επιδοτήσεων στους αγρότες, προκαλεί θυμηδία και πολιτικό οίκτο. Παράλληλα όμως, δημιουργεί οργή και αγανάκτηση στους μικρούς και φτωχούς αγρότες αφού το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των μη προνομιούχων, συνεχίζοντας στα χνάρια της αντιαγροτικής πολιτικής της ΝΔ συστηματικά βρίσκει τρόπους να λεηλατεί το πενιχρό αγροτικό εισόδημα τους. Όσο αφορά το βουλευτή του ΚΚΕ σ. Χαραλάμπους σε αντίθεση με τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του κ. Μπούκα πρωτοστατεί στην ανάδειξη και στην διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων που απασχολούν τους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου όχι μόνο μέσα στη βουλή αλλά το κυριότερο με την παρουσία του στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται στην Κέρκυρα.
Επιπλέον όποιος περιμένει να μάθει την αλήθεια από το ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά νυχτωμένος. Είναι σαν να ρωτάει τον μπάρμπα του τον κλέφτη να του πει ποιος έκλεψε…Στους τυχόν αντιρρησίες προτείνουμε να θυμηθούν εκείνο το προεκλογικό σλόγκαν της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για «αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό» που κατέληξε να εκφραστεί πρακτικά (μέχρι τώρα) σε μείωση κατά 10% των μισθών και 10% των επιδομάτων… Επίσης τη θέση για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος στο προεκλογικό φυλλάδιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ η οποία εξελίχτηκε στην πράξη σε λεηλασία του αγροτικού εισοδήματος.
Επίσης το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν την δική τους συμμετοχή στην διαμόρφωση των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ αφού όχι μόνο τις υπερψηφίζουν αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις πρωτοστατούν και εισηγούνται την εφαρμογή τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Αναφέρουμε μόνον δύο κεντρικού χαρακτήρα από τα οποία απορρέει η σημερινή αντιλαϊκή λαίλαπα: Η συμφωνία του Μάαστριχτ και η συνθήκη της Λισσαβόνας υπερψηφίστηκαν και υπερθεματίστηκαν και από τα δύο αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτές τις αποφάσεις και τις οδηγίες της ΕΕ που έχουν συνδιαμορφώσει τις επικαλούνται εκ των υστέρων για να δικαιολογήσουν τις αντιλαϊκές-φιλομονοπωλιακές πολιτικές τους.
Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τις αντιαγροτικές ρυθμίσεις της νέας Κ.Α.Π. την οποία ψήφισε το ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ. Όσο για τον κανονισμό της ΕΕ που επικαλείται ο γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ είναι ο «73/2009» της 19/01/2009 που στο άρθρο 28 καθορίζει να περικοπούν οι επιδοτήσεις στους φτωχούς αγρότες μέχρι 100€. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως επιμελέστερη που είναι το ανεβάζει στα 200€ όπως πρότεινε η γαλαζοπράσινη ΠΑΣΕΓΕΣ με ομόφωνη απόφαση της που πήρε στην συνεδρίαση της στις 8/07/2009 αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο να κοπούν μέχρι 400€. Αντι λοιπόν να απολογηθεί ο γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ στους μικρούς και φτωχούς αγρότες για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τις επιδοτήσεις σε όλους όσους το δικαίωμα τους δεν ξεπερνά τα 200€ προτείνει να κάνουν μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων τους αγνοώντας ότι η όλη διαδικασία που έχει επιβάλει η κομματική του ομάδα στην ΠΑΣΕΓΕΣ είναι πολύπλοκη και με τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί την καθιστούν και οικονομικά ασύμφορη.
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να οργανώσουν την πάλη τους και ας αφήσουν τους γραφικούς απολογητές της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ στο άχαρο έργο τους. Φανταζόμαστε βέβαια ότι τώρα που η κυβέρνηση θα κόψει και τις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ με την ίδια σοβαρότητα θα δηλώσει ότι είναι «σκληρό αλλά αναγκαίο μέτρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: