Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Απαξιωτική απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης σε Χαραλάμπους για την έλλειψη ιατροδικαστή

Την αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ιατροδικαστή στην Κέρκυρα, καταδεικνύει η απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης στον βουλευτή του ΚΚΕ Μπ.Χαραλάμπους.
Σύμφωνα με τον βουλευτή,ο Υπ. Δικαιοσύνης είπε, ότι είναι φαινόμενα που αντιμετωπίζονται σε όλη την Ελλάδα, και ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία στην Κέρκυρα έχει 4(!) υπαλλήλους...(αλήθεια που είναι ,αναρωτήθηκε εύλογα, ο κ. Χαράλαμπους).
Ο κ. Καστανίδης ανέφερε ακόμη ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις αναλαμβάνουν τα πανεπιστημικά νοσοκομεία κοντινών νομών, για να λύσουν το πρόβλημα.
Δε μας λέει γιατί είναι αναγκασμένοι οι κερκυραίοι να πληρώνουν, για να μεταφέρουν τους νεκρούς τους χιλιόμετρα μακριά.Ούτε στο τέλος, ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με την έλλειψη ιατροδικαστή στην Κέρκυρα,σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Βάζουν διλήμματα


Από την κριτική του βουλευτή του ΚΚΕ δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός, καθώς ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι περικόπτεται από το ΕΣΥ 1,5 δις ευρώ.
Ούτε όμως και τοπικοί φορείς, καθώς όπως είπε ο βουλευτής, κάποιοι τοπικά βάζουν δίλημμα, να πάμε στο νέο νοσοκομείο άμεσα, έστω και χωρίς επαρκές προσωπικό, ή να μείνουμε στο παλιό με τις γνωστές απαράδεκτες συνθήκες.

Ολα αυτά είναι απλοικά. Η ΜΕΘ π.χ. λειτουργεί στο υπάρχον νοσοκομείο με 4 κρεββάτια, στο νέο προβλέπονται 8 κρεββάτια και άλλα 8 αυξημένης φροντίδας. Πως θα λειτουργήσουν; Ακόμη, η τεχνική υπηρεσία θα χρειαστεί πολύ περισσότερο προσωπικό.Λέμε ναι στη μετεγκατάσταση, μόνο όταν γίνουν οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού. Είναι εφικτό.
Προτρέπω το Νομάρχη-Δημάρχους να κάνουν δυναμικές κινητοποιήσεις και να καλέσουν τον κόσμο σε απεργίες, διεκδικώντας την παραπάνω λύση ως μόνη διέξοδο αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στο νομό,
συνόψισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr