Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τις απολύσεις στο ΄΄Τηλεκέρκυρα΄΄ καταδικάζει το ΠΑΜΕ


Τις απολύσεις όλου του παλαιού προσωπικού στο ΄΄Τηλεκέρκυρα΄΄, κατήγγειλε με δηλώσεις του το στέλεχος του ΠΑΜΕ Κέρκυρας Σπ. Σαμοίλης. Στο ίδιο πνεύμα και η κριτική του για την πρόσφατη απομάκρυνση (7) εργαζομένων από ξενοδοχεία της Aquis.

To πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σαμοίλης έχει ως εξής:

΄΄Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. καταδικάζει τις απολύσεις όλου του παλιού προσωπικού στο τηλεοπτικό κανάλι Τηλεκέρκυρα. Είναι αποτέλεσμα της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ από ιδιώτες επιχειρηματίες. Έτσι κατά κανόνα τα ιδιωτικά ΜΜΕ καταπατούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χρησιμοποιούν ευέλικτες σχέσεις εργασίας και αντί να αποτελούν μέσα πληροφόρησης και επικοινωνίας γίνονται όχημα της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής, της χυδαίας προπαγάνδας ενάντια στο εργατικό κίνημα. Επιπλέον καταδικάζει ορισμένα στελέχη των Μ.Μ.Ε. που φτάνουν στο σημείο να αναγνωρίζουν το «δικαίωμα» των εργοδοτών να απολύουν . Έτσι συμφέρει το κεφαλαίο και τους μεγαλοϊδιοκτήτες επιχειρηματίες.

Επίσης,΄΄καταγγέλλει τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ανώνυμης Εταιρείας ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων της Aquis, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε 7 απολύσεις σε νεκρή μάλιστα περίοδο, πράγμα που δείχνει την εργοδοτική αυθαιρεσία. Επίσης, στις προθέσεις της εταιρείας είναι η απόλυση ακόμα 15 εργαζομένων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της στη σύσκεψη που είχε με το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων. Εκτός αυτών συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά στέλνοντας εξώδικο ενάντια στο σωματείο αλλά και καταθέτοντας μήνυση εναντίον του προέδρου του σωματείου. Το τουριστικό μοντέλο του all inclusive που στηρίζει η συγκεκριμένη εργοδοσία δεν αντέχει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τον αέρα στην εργοδοσία τον έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που με τις επιλογές της προχώρησε σε απολύσεις όλων εκείνων που εργάζονται με τις βάρβαρες, ευέλικτες και ελαστικές εργασιακές σχέσεις της εργασιακής και πολιτικής ομηρίας. Η κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ αφού θεσμοθέτησαν αυτές τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις τις Ε.Ε., έστειλε στο καιάδα της ανεργίας όλους όσους εργάζονται με αυτό τον τρόπο, για να προσλάβει νέους με τους ίδιους όρους και να ανακυκλώνει έτσι την εργασιακή βαρβαρότητα. Επιδιώκουν έτσι με έναν ακόμη τρόπο να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε΄΄.


Κάλεσμα για την απεργία


Τέλος, το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους ΄΄να μην σκύψουν το κεφάλι στην τρομοκρατία που εντέχνως καλλιεργείται και να παλέψουν για το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ την Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 και ώρα 10 το πρωί΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: