Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Υπόγειους κάδους εγκαθιστά ο Δήμος Κερκυραίων


Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η λειτουργία του πρώτου συστήματος υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων για το Δήμο Κερκυραίων, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανδρέα Κουρή.

Οπως είπε, έχουν ήδη αναπτυχθεί τα πρώτα σκάμματα και αναμένεται η τοποθέτηση του μηχανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος θα τοποθετήσει τρία τέτοια συστήματα, στην πλατεία της Μ. Μεθοδίου, στην Άνω Πλατεία, έναντι του Επιμελητηρίου και στην Κάτω Πλατεία, απέναντι από τα Ανάκτορα. Στη συνέχεια, θα γίνει εκτεταμένη παρέμβαση στον ιστορικό ιστό της πόλης αλλά και περιφερειακά, προκειμένου οι υπογειοποιημένοι κάδοι να αντικαταστήσουν τη σημερινή εικόνα που κάθε άλλο παρά κολακεύει την ιστορία της πόλης και τον πολιτισμό της.

Το κάθε υπογειοποιημένο σύστημα έχει μέγεθος 2χ3χ2 μέτρα, χωράει τέσσερις συμβατικούς κάδους χωρητικότητας 2,5 τόνων, διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα απομόνωσης των κάδων που γεμίζουν, ασύρματο σύστημα ειδοποίησης της κεντρικής υπηρεσίας για το άδειασμα μέσω των συμβατικών απορριμματοφόρων καθώς και αυτόματο σύστημα ψεκασμού ανά 12 ώρες για την απολύμανσή τους.

Ο χρήστης, θα πρέπει να πατάει ειδικό κουμπί με το πόδι του, το οποίο θα ανοίγει το αντίστοιχο καπάκι και στη συνέχεια το σύστημα θα κλείνει αυτόματα. Ιδιαίτερα καλαίσθητα, αναμένεται να είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του συστήματος.

Προς ανακύκλωση 400 αυτοκίνητα


Παράλληλα, προχωρά και η ανακύκλωση 400 περίπου αυτοκινήτων που υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκαταλειμμένα στους δρόμους της πόλης και των περιαστικών περιοχών του Δήμου Κερκυραίων.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος , τον τελευταίο μήνα έχουν περισυλλεγεί περίπου 170 αυτοκίνητα από την πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης που έχει αναλάβει την αποκομιδή τους.

Πρόκειται για παλιά κυρίως ΙΧ τα οποία βρίσκονται ακινητοποιημένα και χωρίς πινακίδες σε διάφορους δρόμους, δημοτικές ή κοινόχρηστες εκτάσεις στα όρια του Δήμου Κερκυραίων.

Ο Δήμος, έρχεται σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες όπου αυτό είναι δυνατόν, μετά την επικόλληση ειδικού σήματος στα εν λόγω αυτοκίνητα. Αν οι ιδιοκτήτες αντιδράσουν, ακολουθείται η διαδικασία της απομάκρυνσης με μέσα του Δήμου και η επιβολή προστίμου. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο Δήμος προσέφυγε και στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατευθούν οι υπάλληλοί του από προπηλακισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: