Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Σωματείου Αστυνομικών Κέρκυρας πραγματοποίησε την Παρασκευή 13-02-2010 ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ. Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε από το σωματείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου και του επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Δένδιας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ΄΄ο μέσος άνθρωπος στην Κέρκυρα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, αντιλαμβάνεται ότι εμφανίζεται πια και σε τοπικό επίπεδο αργά αλλά σταθερά πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας΄΄.
Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας είναι , όπως είπε, εκείνοι που προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα με μειωμένους αριθμούς και ανεπαρκή μέσα.
΄΄Εκείνο λοιπόν το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε είναι να τους βοηθήσουμε να έχουν τουλάχιστον αριθμητική επάρκεια τόσο σε προσωπικό καθώς και σ’ όλα τα απαραίτητα αυτοκίνητα κ.λ.π. ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Κερκυραϊκής Κοινωνίας’’.


Δε δίνουμε λευκή επιταγή


Στον κ. Δένδια τέθηκαν επίσης μια σειρά από θέματα όπως το στεγαστικό κτλ. τα οποία θα εξεταστούν, στο γενικότερο πλαίσιο των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης.
΄΄Ένα είναι βέβαιο ότι η χώρα μας είναι στη φάση μιας σημαντικής οικονομικής κρίσης.Εκείνο όμως που θα ήθελα να καταστήσω σαφές είναι ότι η κρίση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να την αντιμετωπίσει.
Η κυβέρνηση δίνει λάθος φάρμακο στο ασθενή και δεν εκμεταλλεύεται το τεράστιο αγαθό της συναίνεσης που τις παρέχουμε. Όπως ο Αντώνης Σαμαράς σαφέστατα είπε το Δεκέμβριο κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό η οικονομία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί για να βγει από την κρίση. Οι μέχρι τώρα κινήσεις αυτό που κάνουν και θα κάνουν είναι να βαθύνουν την κρίση και να την κάνουν μακρύτερη και σκληρότερη για όλους τους Έλληνες. Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη, η συναίνεση της δεν είναι λευκή επιταγή, είναι πρόταση για στήριξη σε μέτρα που βοηθούν την Ελληνική Κοινωνία΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: