Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Εγκρίθηκε ο προυπολογισμός του Συνδέσμου Καθαριότητας για το 2010


Τον προυπολογισμό του 2010, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα το Δ.Σ.του Συνδέσμου Καθαριότητας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Σπ. Τριβυζά, εξ αυτών τα 2,5-3 εκατ. είναι ίδιοι πόροι (μισθοδοσία-λειτουργία ΧΥΤΑ Νότου και Μέσης) και το υπόλοιπο αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα και τις πιστώσεις που έχουν εγκριθεί στο Σύνδεσμο.
΄΄Μέσα σε αυτά είναι οι προμήθειες μηχανημάτων από τις οριζόντιες δράσεις του ΘΗΣΕΑ ,η προμήθεια συμπιεστή και τεμαχιστή και το σύνολο μελετών που έχουμε εκπονήσει. Αφορούν κυρίως το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τρεις εκπονημένες μελέτες΄΄ τόνισε ο κ. Τριβυζάς.
Παράλληλα, αναμένεται η προκήρυξη του σχετικού προγράμματος από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα ΄΄Περιβάλλον΄΄ για να ενταχθούν εκεί και να γίνει η υλοποίηση τους.
΄΄Εχει καθυστερήσει αυτό, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός του Συνδέσμου να έχει πάει πίσω, όχι με δική του ευθύνη΄΄συνόψισε ο κ. Τριβυζάς.

Στήριξη στους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι


Στο σημερινό Δ.Σ. του Συνδέσμου παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι Δήμων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, που παραμένουν από το περασμένο Αύγουστο απλήρωτοι. Επεδίωξαν και έλαβαν τη στήριξη των δημάρχων για κοινή διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και διατήρηση των θέσεων τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πιθανόν να γίνει και επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία στην Αθήνα.
Οι 54 συμβασιούχοι των Δήμων του νομού, που εργάζονται στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι επρόκειτο να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και στην Περιφέρεια Ι.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: