Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Ακόμη ένα «θύμα» των ναρκωτικών στην Κέρκυρα

Σοκ προκαλεί στην κερκυραϊκή κοινωνία ένας ακόμη θάνατος νεαρού ατόμου από χρήση ναρκωτικών.

Tης Χριστίνας Χονδρογιάννη

Το πρωί 25χρονος άνδρας βρέθηκε στο σπίτι φίλης του στην οδό Στυλιανού Βλασόπουλου στην περιοχή του πεντοφάναρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, η σύντοφος του 25χρονου ειδοποίησε τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και το ΕΚΑΒ τονίζοντας ότι ο σύντροφός της δεν ξύπνησε ποτέ.
Το ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα καθώς και οι άνδρες της Ασφάλειας, της ΟΕΠΤΑ και η Εισαγγελέας κ. Νταϊρούση. Ο άνδρας ήταν χρήστης ναρκωτικών ενώ λέγεται ότι έχασε την ζωή του εξαιτίας αυτού. Εντούτοις τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν μετά την νεκροψία –ν νεκροτομή που θα διενεργήσει ιατροδικαστής στα Γιάννενα, όπου και θα μεταφερθεί η σωρός του, δεδομένου ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει έλλειψη και αυτής της ειδικότητας.
Την ίδια ώρα, ο οργανωτικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας ΑμεΑ και δημοτικός σύμβουλος Κερκυραίων Σπύρος Ζουμπουλίδης καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην Κέρκυρα καμία κοινωνική δομή που να μπορεί να αντιμετωπίζει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα άτομα με Αναπηρία, οι μετανάστες, οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας και οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα καταγγέλλει το γεγονός ότι οι αιρετοί ασχολούνται μονάχα με το νέο νοσοκομείο, το δικαστικό μέγαρο ή τις Φυλακές που ήδη υπάρχουν.
Ανησυχία προκαλεί και στους πολίτες της Κέρκυρας η ολοένα αυξανόμενη σε τοπικό επίπεδο χρήση ναρκωτικών που χαρακτηρίζεται και ως μάστιγα της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: