Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ Π. ΦΡΟΥΡΙΟ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ-ΡΗΓΑΚΟΥ



Την πρόοδο των έργων που εκτελούνται στο Παλαιό Φρούριο, διαπίστωσε ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, στη σημερινή επίσκεψή του εκεί και την ενημέρωση που είχε από την προϊσταμένη της 21ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Τ. Ρηγάκου.
Σύμφωνα με τον βουλευτή εκτός του Π. Φρουρίου συζητήθηκαν θέματα και για άλλα μνημεία στο νομό όπως τα φρούρια σε Αγγελόκαστρο- Κασσιώπη.

“Γνωρίζω περνάμε μια εποχή απόλυτης μιζέριας και ότι η άποψη του Κερκυραίου, είναι ότι δεν γίνεται τίποτε. Αυτή η άποψη είναι ένα ψέμα. Στην Κέρκυρα γίνονται πολλά και σημαντικά πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Πρέπει να μάθουμε να εκτιμάμε αυτά που γίνονται. Το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας μόνο με τη στήριξη του πολιτισμού μας μπορεί να αναπτυχθεί».” υποστήριξε ο κ. Δένδιας.
Οπως ανέφερε, στο Π. Φρούριο έχουν διατεθεί μεγάλα ποσά για τις στερεωτικές εργασίες στον ένα από τους δύο προμαχώνες.
Επίπρόσθετα πραγματοποιούνται έργα συντήρησης στις παλιές Βενετσιάνικες Φυλακές του Φρουρίου μαζί με έργα καθαρισμού, “ώστε να σταματήσει το Π. Φρούριο να θυμίζει ζούγκλα”.
Ακόμη, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Η κ. Ρηγάκου
Η προϊσταμένη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στις δηλώσεις της υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους.
Ειδικότερα έχουν δοθεί 500 χιλ. ευρώ για τις αποψιλώσεις και τα κτίρια. Στον προμαχώνα Σαβορνιάν έχει διατεθεί ποσό 1,3 εκ ευρώ.
“Η σημασία των παρεμβάσεων είναι σημαντική. Στερεώνεται ένας από τους δύο προμαχώνες του φρουρίου ενώ ο καθαρισμός είναι επίσης πολύ σημαντικός προκειμένου να αποδοθούν περισσότερα κτίρια στο κοινό”.
Η κ. Ρηγάκου ανέφερε ακόμη ότι στη συνέχεια, ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού θα τοποθετήσει σημάνσεις για το ακριβώς βλέπει το κοινό στο φρούριο.
Επίσης από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων θα γίνει παρέμβαση στην κεντρική πύλη του Φρουρίου. Στόχος είναι να ενταχθεί το Καβοσίδερο στο Δ’ ΚΠΣ και στη συνέχεια να προχωρήσει η μελέτη του προμαχώνα Μαρτινέγκο.
“Ουδέν σχόλιον” για Γ.Π.Σ.
Αν και ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ η κ. Ρηγάκου, αρνήθηκε να σχολιάσει την έκταση που πήρε το θέμα της παρέμβασης του Υπ.Πο. σχετικά με την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και την εμπλοκή της στην όλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: