Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Επιτυχημένη ήταν σε τοπικό επίπεδο η σημερινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στον επισιτισμό τουρισμό. Η συμμετοχή στη συγκέντρωση και στη πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων στην Πλατεία Σαρόκο, ήταν απο τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων.
Οπως, δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Στ. Πελάης “υπήρξε δυναμική συμμετοχή παρότι ασκήθηκαν πιέσεις από την εργοδοσία”.
“Δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα προς κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δεν μπορεί να παίξει άλλο με τα βαρέα-ανθυγεινα με τον κόπο και ιδρώτα του ξενοδοχουπάλληλου.

Δε θα ανεχτούμε τις συνθήκες παροχών υγείας που επικρατούν στο ΙΚΑ. Απαιτούμε πλήρη περίθαλψη όταν τη χρειαζόμαστε, όχι με τα ραντεβού του ΙΚΑ” τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη σημείωσε :
“Θέλουν να δουλεύουμε περισσότερο και να αμειβόμαστε λιγότερο. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα. Οι ξενοδοχουπαλληλοι είχαν αξιοπρέπεια και θέλουν να συνεχίσουν να έχουν. Για τη συμμετοχή στη Κέρκυρα, είναι φανερό ότι οι ξενοδοχουπάλληλοι κατάλαβαν ότι τους αφαιρουν ότι προνόμια είχαν στο παρελθόν”.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το Σωματείο Μαγείρων Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους Αγγελο Βιτουλαδίτη οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό χάνουν ότι είχαν μέχρι σήμερα κερδίσει.
“Χρειάζεται αγωνας, χάνουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα, χάνουμε τα βαρέα-ανθυγεινά, τις συντάξεις. Θέλουν να βοηθήσουν τους εργοδότες”.
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό, εξέφρασε και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Πιτσιάβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: