Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΝ. ΜΠΟΓΙΑΚΗΣ


Την ανάγκη να υπάρξει συζήτηση με την ΤΕΔΚ και να συσταθεί διαδημοτική εταιρεία που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα δημοτικά σφαγεία, επεσήμανε σήμερα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Κερκυραίων Παν. Μπογιάκης.
“Τα σφαγεία του δήμου Κερκυραίων εξυπηρετούν και τους 12 δήμους του νομού. Τους τελευταίους μήνες τα σφαγεία είναι παθητικά, δεν βγάζουν δηλαδή τα έξοδα τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος από τα σφάγια έρχοντα πλέον έτοιμα από περιοχές εκτός Κερκύρας.
Ο κ. Μπογιάκης πρόσθεσε ότι τα σφαγεία ήδη έχουν μπει στο δρόμο της ανακαίνισης, τόσο στα υδραυλικά, τόσο στο μηχανολογικό του εξοπλισμό αλλά και στα βαψίματα.
Ανέφερε ακόμα ότι το σφαγείο έκλεισε με εντολή του δημάρχου με διαβιβαστικό έγγραφο προς την κτηνιατρική υπηρεσία.
“Δώσαμε στο έγγραφο προθεσμία 2 μηνών. Αν χρειαστεί παράταση θα την πάρουμε. Το δήμο Κερκυραίων δε μπορεί να τον εκβιάζει κανείς. Τα σφαγεία θα λειτουργήσουν όπως πρέπει, με σύγχρονες προδιαγραφές.

Απαντώντας σε μια σειρά ερωτημάτων ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι όλοι οι δήμοι είναι χρεωμένοι και χωρίς πόρους και δεν αναλαμβάνουν ένα χώρο ο οποίος γνωρίζουν ότι είναι παθητικός.
“Αυτά που σφάζονται είναι λιγότερα από τις δαπάνες που ο δήμος έχει για να το λειτουργήσει. Ανέρχεται περίπου στο 15% του εμπορίου.
Για να αυξηθούν τα τέλη που πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι που χρησιμοποιούν τα σφαγεία, θα πρέπει πρωτίστως να αποκατασταθεί πλήρως το σφαγείο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: