Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Α.


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και σε τοπικό επίπεδο, στο κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. Μετά το ΚΚΕ, την αντίθεση τους στη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέφρασαν το Εργ. Κέντρο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Μετά το ξεπούλημα του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, των λιμανιών, των αεροδρομίων, η κυβέρνηση εκποιεί και εκχωρεί σε ιδιώτες την Ολυμπιακή Αεροπορία" επεσήμανε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Λίβερη.

Εκτίμησε ακόμα ότι οι συνέπειες απο την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ θα εμφανιστούν κυρίως στον τομέα της ασφαλείας των αερομεταφορών, στην εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, "αφού η νέα εταιρεία δεν θα έχει καμία σχέση με την σημερινή Ολυμπιακή, αλλά θα γίνει μια ακόμα μικρή εταιρεία χαμηλού κόστους χωρίς τους σημερινούς εργαζόμενους ή με ελάχιστους από αυτούς και σε τελείως διαφορετικές συνθήκες"..

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εργ. Κέντρου το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η Ο.Α. "τρώει" τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων, είναι εκτός πραγματικότητας, αφού οι εργαζόμενοί της, εξασφάλιζαν επαρκείς και ασφαλείς αερομεταφορές, σύμφωνα με την Σ. Λίβερη.

"Η μεθοδευμένη και υπονομευτική συμπεριφορά της κυβέρνησης βρήκε θερμό συμπαραστάτη την επιτροπή της Ευρωπαϊκή Ένωσης που ήλθε να επικυρώσει αυτήν την ειλημμένη απόφαση.

Το Ε.Κ.Κ. ενώνει τη δύναμη που πανελλαδικά μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ο.Α. και δηλώνει ότι θα παλέψει για την βιώσιμη λειτουργία του Εθνικού μας Αερομεταφορέα, την διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων μονίμων και συμβασιούχων . Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φραγμό στα σχέδια διάλυσης της Ο.Α.", συνόψισε η κ. Λίβερη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

"Το δήθεν σχέδιο εξυγίανσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών που διαμόρφωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και εισηγήθηκε προς την Κομισιόν, αποτελεί ταφόπλακα για τον εθνικό αερομεταφορέα" δήλωσε το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Κέρκυρας Γ. Φοντάνας.

Πρόσθεσε ότι "ο κ. Χατζηδάκης αναλαμβάνει το ρόλο του τελικού νεκροθάφτη της ΟΑ», ενώ κατέληξε ως εξής:

«Πρόκειται για ένα σχέδιο που στοχεύει στην εδραίωση ενός παντοδύναμου καρτέλ στις αερομεταφορές στη χώρα μας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων στην ΟΑ. Όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και την ασφάλεια των αερομεταφορών.
Όλοι όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της ΟΑ τις τελευταίες δεκαετίες, διοικήσεις αλλά και οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζομένων θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην καταστροφική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: