Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ


Τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου για την υποβολή προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, Εκτελεστικού Νόμου για την εφαρμογή του Άρθρου 101, που αφορά την μοριοδότηση της εντοπιότητας, σε όλες τις προκηρύξεις του Δημοσίου, πήρε ο βουλευτής Ν. Δένδιας στη συνάντηση που είχαν.
Η ψήφιση του σχετικού Νόμου θα πραγματοποιηθεί εντός της Συνόδου της Βουλής που αρχίζει σε λίγες μέρες.
Ο συγκεκριμένος Νόμος θα θεσπίζει τέτοια μοριοδότηση ικανή να εξασφαλίσει την στελέχωση των Υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης στις νησιωτικές περιοχές από μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Ο Νίκος Δένδιας μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε σχετικά:
“Είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Καθηγητή και Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του Άρθρου 101 για την εντοπιότητα στους διαγωνισμούς του Δημοσίου. Ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε για την κατάθεση ειδικής νομοθετικής ρύθμιση, δηλαδή ενός Εκτελεστικού Νόμου.
Με την ψήφιση του Εκτελεστικού Νόμου θα πετύχουμε δύο πράγματα:
“Αφενός τη στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών της Κέρκυρας καλύπτοντας τα σημερινά κενά που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία τους και αφετέρου την απορρόφηση σε μόνιμες θέσεις εργασίας Κερκυραίων συμπολιτών μας.
Είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη στην προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία τρία χρόνια για την ενίσχυση των νησιωτικών περιοχών. “

Δεν υπάρχουν σχόλια: