Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ- ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ Μ.ΜΠΟΥΚΑ



Πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσουν οι σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκα, ο οποίος με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη τύπου για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές απέναντι στους εν’ενεργεία δημάρχους που στηρίχθηκαν απο το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι “αν οι πολιτικές και οι γραμμές του κόμματος δεν συμφωνούν με τις γραμμές των υποψηφίων, τότε όλοι τους και όλα θα κριθούν από μηδενική βάση”.

Ο κ. Μπούκας αφού σημείωσε ότι η Ν.Ε. δεν κάνει ισορροπίες προσώπων, αλλά προσπαθεί να κάνει πολιτική, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση των Δημάρχων της παράταξής του απέναντι στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Νότου.
“Οι δήμαρχοι της Κέρκυρας, σε ότι αφορά την υπόθεση της Λευκίμμης και των δυνάμεων των ΜΑΤ, στην πολιτική τους δεν ήταν επιθετικοί για να προστατέψουν την εγγενή τους εξουσία που πηγάζει από τον ίδιο το λαό”.
Οι δήμαρχοι αυτοί, θα κριθούν από μηδενική βάση, πάνω στην πολιτική που οικοδομεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει και οδηγός σημείο της οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η διαχείριση του θέματος του ΧΥΤΑ, θέμα για το οποίο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επισήμως έχει τοποθετηθεί και έχει δημοσιοποιήσει τη θέση του” τόνισε με έμφαση ο γραμματέας της Ν.Ε.
Εκτίμησε επίσης “ότι η θέση αυτή, σε ένα μεγάλο σημείο αντικρούεται από μερίδα των Δημάρχων οι οποίοι στηρίχθηκαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όμως, επειδή το έργο και η όλη υπόθεση του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης είναι ακόμη στη διαδικασία της εξέλιξης και πολλά πολιτικά πράγματα μπορούν να συμβούν, τότε, θα γίνει η συνολική κρίση μέχρι και την ημέρα όπου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ίδιο θα αναζητήσει τους υποψηφίους του».
Σε ερώτηση αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα στηρίξει τον κ. Μικάλεφ, έδωσε την εξής απάντηση: «παλαιότερα, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στήριζε δημάρχους, είναι πολύ φυσικό να μην τους χρεωνόταν με την στρατιωτική ορολογία του 108, δηλαδή για όλη τους τη θητεία”.
Περαστικοί από το ΠΑΣΟΚ
Δριμεία ήταν η κριτική του γραμματέα της Ν.Ε. κατά του πάλαι ποτέ κραταιού εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου τα χαρακτήρισε περαστικά απο το κόμμα.
“Τα τελευταία χρόνια, πολλοί περαστικοί πέρασαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν την πολιτική του ταυτότητα.
Αυτούς, δεν πρόκειται να τους επιτρέψει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να επιβιώσουν ξανά μέσα στο κόμμα.
Δεν πρόκειται το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ. να επιτρέψει πολιτικές Δρυ, Τσουκάτου, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη κ.α.
Αν αυτό το κάνει και είναι κεντρική επιλογή, τότε η θέση μου δεν είναι με αυτό το κόμμα».
Για το μνημείο της Acqui
Τέλος, σε σχετικό ερώτημα σχετικά με την ανέγερση του μνημείου για την ιταλική μεραρχία Αqui αφού απάντησε ότι τον εκφράζει απόλυτα η επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκει δηλαδή, του κ. Σαρλή, προς τον Δήμαρχο Κερκυραίων, σημείωσε ότι είναι αρνητικός και αυτό γιατί, τα τελευταία χρόνια έχει εκφραστεί μία αδελφοποίηση και μία φιλία με την Ιταλία, η οποία μπορεί να διαταραχθεί από την ύπαρξη του συγκεκριμένου μνημείου, ή κάποιου ενδεχόμενου ατυχήματος σ’ αυτό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: