Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΞΥ-ΙΚΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από το τοπικό ΟΚΑ. Αιτήματα, να μην ισχύσει η ενοποίηση ΙΚΑ-ΤΑΞΥ και να παραμείνει η κατηγοριοποίηση του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα βαρέα-ανθυγιεινά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Στ. Πελάη “η κυβέρνηση διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία και περιορίζει τις παροχές υγείας και ασφάλισης και υγείας στους εργαζομένους. Καταγγέλουμε τη προσπάθεια αφαίρεσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Αντιστεκόμαστε στην πολιτικη της κυβέρνησης που αφαιρεί την υγειονομική περίθαλψη.
Με την ένταξη του ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ, ήδη τα προβλήματα των εργαζομένων μεγενθύνονται, καθώς η υπάρχουσα υποδομή του ΙΚΑ δεν μπορεί ν’άντέξει την υπάρχουσα κατάσταση”.
Στα τοπικά αιτήματα περιλαμβάνεται ακόμα η καθυστέρηση εξόφλησης δεδουλευμένων, η προσπάθεια ξενοδόχων να λήξουν συμβάσεις εργαζομένων νωρίτερα από τη λήξη της σεζόν και ενάντια στις πολιτικές κλεισίματος των ξενοδοχείων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΙΒΕΡΗ

«Η στάση εργασίας έγινε ενάντια στην ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, ενάντια στην αύξηση του ορίου ηλικίας της συνταξιοδότησης, για τη μείωση των συντάξεων, την κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, δήλωσε η πρόεδρος του ΕΚΚ.
Πρόσθεσε και τα εξής: “η ενοποίηση του ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ ήδη δημιουργεί προβλήματα σε παροχές γιατρούς, υπηρεσίες που είχαμε και τώρα δεν έχουμε.
Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Ενα ανθηρό ταμείο που ιδρύθηκε το 1936 τώρα δυστυχώς η κυβέρνηση το καταργεί. Θέλουν να στηρίξουμε μόνοι μας το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης , χωρίς τη συμμετοχή του κράτους και αφήνοντας στο απυρόβλητο τους εργοδότες που δεν πληρώνουν.
Αυτό το μοντέλο της νέας ασφαλιστικής πολιτικής θα οδηγήσει στο επόμενο διάστημα στην κάρτα ασφάλισης με πιστωτικό όριο για κάθε ασφαλισμένο και στη λιστα φαρμάκων θα υπάρχει μόνο ένα για κάθε ασθένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: