Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ


Aρκετά προβλήματα κυρίως στην ηλεκτροδότηση του νομού προκάλεσε η κακοκαιρία, που πλήττει το τελευταίο διήμερο το νομό.
Πολλές περιοχές, επι το πλείστον στη Βόρεια Κέρκυρα, έμειναν ως και χθες χωρίς ρεύμα ,ενώ απο πλευράς της ΔΕΗ γίνεται κάθε προσπάθεια με τα διαθέσιμα συνεργεία για να αποκασταθούν οι βλάβες.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπήρξαν 15 κλήσεις για άντληση υδάτων και 8 για κοπή δέντρων. Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε Αυλιώτες-Σιδάρι-Ρόδα - Καρουσάδες - Ισσο - Μωραίτικα.
Οπως δήλωσε ο διευθυντής της ΔΕΗ Κ. Καλλούς, σοβαρή βλάβη έχει προκληθεί από κεραυνό στον υποσταθμό στη Μεσογγή που χε σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές της μέσης Κέρκυρας.
Σοβαρά είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των Οθωνών.
Δεν ήταν λίγα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία των αντλιοστασίων ύδρευσης σε πολλούς δήμους της Κέρκυρας, λόγω των διακοπών.
Αρκετές ήταν οι καταγγελίες επιχειρηματιών απο την περιοχή του Υψου καθώς την Κυριακή, ξενοδοχειακές μονάδες, έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα Και πλημμύρες
Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης φαινόμενα πλημμύρας παρουσιάστηκαν σε δρόμους και περιοχές του βορείου συγκροτήματος, ενώ σε τουριστική ονάδα στο Σιδάρι πλημμύρησε το υπόγειο, ενώ από κεραυνούς έπιασε φωτιά μία οικία.
Δεν έλλειψαν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα στην περιοχή της Σπηλιάς και του νέου λιμένα όπου καταστηματάρχες, είδαν και πάλι τις επιχειρήσεις τους να πλημμυρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: