Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Πέρασε ο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 στην Άμφισσα


Ο ΑΟ Κέρκυρα έκανε το … καθήκον του και κερδίζοντας σήμερα τον Φωκικό μέσα στην Άμφισσα, με σκορ 0-1, στα πλαίσια της Δεύτερης Φάσης του Κυπέλου, πήρε το εισιτήριο για την τρίτη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΣ - Νίκη Βόλου.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

Ο ΑΟ Κέρκυρα έκανε το … καθήκον του και κερδίζοντας σήμερα τον Φωκικό μέσα στην Άμφισσα, με σκορ 0-1, στα πλαίσια της Δεύτερης Φάσης του Κυπέλου, πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο Γύρο.

Στην Τρίτη Φάση οι «Φαίακες» θα παίξουν στην έδρα τους, την άλλη Τετάρτη (24 Σεπτεμβρίου), σε νοκ-άουτ παιχνίδι, με τον νικητή του αυριανού αγώνα μεταξύ Νίκης Βόλου – ΠΑΣ Γιάννινα. Και αν ο ΑΟΚ ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, τότε στην Τέταρτη Φάση θα αγωνιστεί και πάλι στην έδρα του, αυτή τη φορά με ανίπαλο τον Λεβαδειακό.

Το σημερινό ματς διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας, παρουσία περίπου 600 θεατών. Μεταξύ τους ήταν και ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ, Σπύρος Καλογιάννης.

Έγινε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Τους δύο αντιπάλους φάνηκε προτίστως να τους ενδιαφέρει να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση,
και λιγότερο το να παίξουν καλή μπάλα.

Σε σχέση με το σαββατιάτικο ματς στην Καβάλα, η κερκυραϊκή ομάδα είχε πολλές αλλαγές στην αρχική σύνθεσή της (Αποστολίδης, Ρεπερνέ, Αθανασιάδης, Ίσραελ Σίλβα, Μπουσινάκης, Μακρυδημήτρης). Σημειώνουμε ότι λόγω τραυματισμού απουσίαζαν οι Φλαβίνιο, Μουστόγιαννης, Γκουστάβο και Τσάγγαρης.
Να σημειώσομε εδώ ότι το ντεμπούτο του με την κυανέρυθρη φανέλα έκανε σήμερα ο Αργεντινός Εζεκίελ Μποντερόνε, ο οποίος μπήκε αλλαγή.

Το σημερινό παιχνίδι στιγματίστηκε από το περιστατικό του 44ου λεπτού. Ο Νεκτάριος Σκαρίμπας έκανε δυνατό φάουλ στον Διονύση Μακρυδημήτρη, ο οποίος εκνευρίστηκε και μόλις σηκώθηκε από το έδαφος έσπρωξε από πίσω τον παίκτη του Φωκικού. Ακολούθησε μικροσυμπλοκή μεταξύ ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων και το ματς διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά.
Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ο διαιτητής απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τόσο τον Μακρυδημήτρη, όσο και τον Κώστα Οικονόμου των γηπεδούχων, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια, κι έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν τον αγώνα πλέον με δέκα παίκτες.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημειώθηκε στο 73ο λεπτό. Ο Σμαρτ έδωσε στον Πελαγία, αυτός έκανε βαθιά μπαλιά προς τα αντίπαλα καρέ και ο Ίσραελ Σίλβα που έγινε κάτοχος της μπάλας, μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε με πλασέ το 0-1. Ένα τέρμα που έμελλε να χαρίσει τη νίκη – πρόκριση στους Κερκυραίους.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες του αγώνα. Πέραν του «χρυσού» γκολ που πέτυχε, ήταν ορεξάτος, δραστήριος και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερες φορές. Από πλευράς «Φαιάκων», καλά τα πήγαν και οι Σεντεμέντες και Σμαρτ, καθώς και ο Τσεμπερίδης που μπήκε αλλαγή.

Η κερκυραϊκή ομάδα είχε καλές ευκαιρίες με τον Ίσραελ Σίλβα στο 14ο και στο 92ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ζυγογιάννη (στο 11ο), τον Μπρη (στο 13ο και στο 90ό) και Τσιφλίδη (στο 86ο). Μάλιστα, στη δεύτερη ευκαιρία του Μπρη, στο 90ό λεπτό, η μπάλα βρήκε με πολλή δύναμη το πρόσωπο τον Σεντεμέντε, ο οποίος έκανε αρκετά δευτερόλεπτα για να συνέλθει.

Ο Αλεξανδρής ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αποστολίδης. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Κολοτούρος και αριστερά ο Πελαγίας, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σεντεμέντε και Ρεπερνέ. Οι Γκίκας και Μακρυδημήτρης έπαιξαν αμυντικά χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν δεξιά ο Μπουσινάκης και αριστερά ο Σμαρτ, Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Ίσραελ Σίλβα και Αθανασιάδης.

Διαιτητής του αγώνα ήτσν ο Γιώργος Κωνσταντίνου από τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας. Πέραν των δύο απευθείας κόκκινων καρτών που έδειξε στους Οικονόμου και Μακρυδημήτρη, «κιτρίνισε» τους Ίσραελ Σίλβα (στο 24ο λεπτό), Ζυγογιάννη (στο 87ο) και Ρεπερνέ (στο 91ο).
Πολύ σωστά ο ρέφερι από το Αγρίνιο στο 7ο λεπτό έδειξε «παίζετε», όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κολοτούρου, μέσα στην κερκυραϊκή περιοχή, που όμως ήταν ακούσιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (προπονητής Απόστολος Χαραλαμπίδης):
Τακίδης, Ταμπάκης (70ο Μπεντέκις – 75ο Τσιφλίδης), Μπρης, Καραγκούνης (82ο λ.τρ. Λάνγκερ), Τερζής, Τριανταφύλλου, Σπυριδάκης, Σκαρίμπας, Ζυγογιάννης, Οικονόμου, Δημουλιάς.
Στον πάγκο έμειναν οι: Νάσιος, Μπρουγιαννάκης, Σορώκος, Λέκκας.

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (προπονητής Αλέξης Αλεξανδρής):
Αποστολίδης, Πελαγίας, Σεντεμέντες, Ρεπερνέ, Σμαρτ, Κολοτούρος (83ο λ.τρ. Μποντερόνε), Αθανασιάδης (46ο Γιαννιτσανάκης), Ίσραελ Σίλβα, Μπουσινάκης, Γκίκας (46ο Τσεμπερίδης), Μακρυδημήτρης.
Στον πάγκο έμειναν οι: Συμεωνίδης, Μπουτζίκος, Μάμαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: