Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ-ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΔΑΣΙΑΣ

Τη σύμβαση μεταξύ Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας για την επιδότηση δρομολογίων, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος «Συγκοινωνία»της ΚΕΔΚΕ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους 255.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον εισηγητή Α. Κουρή επιλέχθηκε να επιδοτηθεί η γραμμή 7 (Σαρόκο-Δασιά), μέχρι τα όρια του Δήμου (Τζάβρου). Η συμμετοχή του Δήμου ανέρχεται στο 33% ενώ το υπόλοιπο 67% θα καλυφθεί από το αστικό Κτελ. Στόχος είναι να εκτελούνται δρομολόγια ανά 15 λεπτά. Η επιλογή του δρομολογίου έγινε γιατί κρίθηκε ότι υπερτερεί σε ζητήματα προσπελασιμότητας, εξυπηρετεί περιοχές όπως η Β΄ΔΟΥ, τα Λύκεια, κλπ.

Αν και χαρακτήρισε θετική την πρόταση, ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, εκτίμησε ότι θα ήταν προτιμότερο να επιδοτηθούν δρομολόγια για μαθητές, συνταξιούχους κ.α. Πρόταση για επιδότηση άλλων γραμμών π.χ. προς τις περιαστικές περιοχές ή γραμμή express αεροδρόμιο-λιμάνι και να γίνονται νυχτερινά δρομολόγια κατέθεσε ο Μ. Γαβαλάς.
Δεν έγινε καμία προσπάθεια μείωσης του εισητηρίου, ουσιαστικά χαρίζονται 260.000 ευρώ στο ΚΤΕΛ δήλωσε ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χ. Μάστορας.

Για ΧΥΤΑ Τεμπλονίου


Στη διαδικασία των ερωτήσεων ο Μ. Γαβαλάς με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου μαζί με τον Χρ. Κοτση μίλησε για απογοητευτική εικόνα, για βουνά σκουπιδιών που ξεπερνούν τα 80μ. και ζήτησε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για να υπάρχει συνεχής ενημέρωση του Δημ. Συμβουλίου.
Απαντώντας ο Δήμαρχος Σ. Μικάλεφ παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στο ΧΥΤΑ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, επανέλαβε ωστόσο ότι έχουν δημοπρατηθεί οι μελέτες για το βιοαέριο και τη δημιουργία τοιχίου ενώ θα ακολουθήσει και ο βιολογικός καθαρισμός.

Αναβολή θεμάτων

Η συζήτηση του αιτήματος του ΚΚΕ για παραχώρηση χώρου στο Λαζαρέτο για την ανέγερση μνημείου των εκτελεσθέντων αγωνιστών αναβλήθηκε ενώ για επόμενη συνεδρίαση αναβλήθηκε επίσης και η ενημέρωση του Σώματος αναφορικά με τη μελέτη κατασκευής τουριστικού καταφυγίου στο Παλιό Λιμάνι.

Η σύμβαση μεταξύ Αστικού-ΚΤΕΛ και Δήμου υπεγράφη σήμερα στο Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: