Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ


Το Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ινδίας στην Αθήνα κ. Ντιλίπ Σίνχα, ο οποίος ουσιαστικά εκπροσωπεί την δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου.

Η επίσκεψη του κ. Σίνχα στην Κέρκυρα είναι ιδιωτική και με την ευκαιρία θα επισκεφθεί και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και θα έχει επαφές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το Νομάρχη δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού μας, εξήρε τη σημασία και το ρόλο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην ανάπτυξη των σχέσεων της χώρας του με την Κέρκυρα, δήλωσε πρόθυμος για συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τόνισε επίσης ότι είναι έτοιμος να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες προκειμένου συγκροτήματα από την Ινδία να έρθουν στην Κέρκυρα εντασσόμενα στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης καλωσόρισε τον Ινδό Πρέσβη στην Κέρκυρα και επεσήμανε ότι η παρουσία του κ. Σίνχα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ολοένα και περισσότεροι Ινδοί τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα και μερικοί από αυτούς την Κέρκυρα ενώ επίσης έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και ένα ρεύμα επισκεπτών από την Ελλάδα προς την Ινδία.

Η συνάντηση του Νομάρχη με τον Πρέσβη της Ινδίας έγινε παρουσία του αντινομάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Χρήστου Σκούρτη, της αντινομάρχη ΧΩ.ΠΟ.ΠΕ. Μερόπης Υδραίου, του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχίας Κώστα Καρβούνη, και του προέδρου του Δ.Σ. του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη, καθώς επίσης και της συζύγου του Ινδού Πρέσβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: