Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

"ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ", ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ

Η Νομαρχία Κέρκυρας, ο Δήμος Παξών, η 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κέρκυρας, συνδιοργάνωσαν απόψε εκδήλωση με θέμα «Το Χρώμα στην Κέρκυρα, παρελθόν και μέλλον» στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παξών.
Αντίστοιχη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2008 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Κέρκυρας, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η χρωματική παλέτα της Κέρκυρας.
Το χρώμα, κυρίαρχο στοιχείο στα σπίτια της πόλης και του Νομού Κερκύρας, δείχνει την επίδραση της Βενετίας (ενετική κυριαρχία) στην κοινωνία της Κέρκυρας, εκφράζοντας την ιστορία της. Στην εκδήλωση θα γίνουν εισηγήσεις σχετικά με το τι είναι χρώμα, την ιστορία του χρώματος στην Κέρκυρα, πώς γινόταν το βάψιμο των σπιτιών, πώς γίνεται και πώς πρέπει να γίνεται σήμερα καθώς και πώς περιμένουμε να εξελιχθεί το «αύριο» μετά από αυτή την πρώτη προσπάθεια.
Επίσης, παρουσιάστηκαν δείγματα χρωμάτων, ιστορικά τεκμηριωμένων από τα σπίτια της πόλης κυρίως, στην προσπάθεια δημιουργίας μιας πρώτης χρωματικής παλέτας, η οποία ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί και να κυριαρχήσει από εδώ και στο εξής τόσο στα κτίρια της πόλης όσο και ευρύτερα στο Νομό μας, διασώζοντας και αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά της ιστορικής και αρχιτεκτονικής μας παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: