Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ VILLA ROSSA


Την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να ξεκινήσει η πιλοτική έρευνα που αφορά την αποκατάσταση της Villa Rosa, την οποία έχει αναλάβει μετά από απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τη συμμετοχή των εργαστηρίων της Οικοδομικής και Αντισεισμικής τεχνολογίας.
Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να έρθει στην Κέρκυρα δεκαμελής ομάδα η οποία σε πρώτη φάση πρόκειται να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με την λεπτομερειακή αποτύπωση του κτηρίου απ΄ όπου θα προκύψουν ειδικότερα στοιχεία που θα τροφοδοτήσουν τα εργαστήρια, καθώς για την υλοποίηση της έρευνας είναι απαραίτητη η αναγνώριση, η κατανόηση και η καταγραφή της δομής του κτηρίου.
Η αποτύπωση θα ξεκινήσει με την γεωμετρική τεκμηρίωση του κτηρίου που θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της φωτογραμμετρίας και για την αναγνώριση και εκτίμηση των φθορών της δομής, θα χρησιμοποιηθεί μια νέα μέθοδος σάρωσης με laser.
Η αντινομαρχία Χωροταξίας και Περιβάλλοντος δια της αντινομάρχου Μερόπης Υδραίου εκφράζει την ικανοποίησή της για την έναρξη της διαδικασίας και δεσμεύεται να ενημερώνει κατά διαστήματα το κοινό για την πρόοδο των εργασιών διεξαγωγής της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: