Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ν.Α.



Εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, πραγματοποιεί η Νομαρχία Κέρκυρας, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων, από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου 2008. Φωταγώγηση των οδών και πλατειών των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2008 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Αθανάσιος Ευσταθίου, Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Ώρα 08:00 Έπαρση της Σημαίας στον ιστό του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προς της πύλης του Φρουρίου.
Ώρα 11:30 Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΗΣ στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ Νεκτάριος και ομιλία από τον κ Αθανάσιο Ευσταθίου Επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου .

Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών, Νομάρχη Κέρκυρας, Βουλευτές, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κερκυραίων, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νησιών, Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νησιών, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νησιών.

Επίσης, από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των παραρτημάτων Αντιστασιακών Οργανώσεων που έδρευσαν στο νομό, εκπροσώπους πολιτικών νεολαίων και όποιο εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Ώρα 18:33 Υποστολή Σημαίας όπως κατά την έπαρση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: