Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

Στην 4η συνεδρίαση της Συνόδου της Αδριατικής Ευρωπεριφέρειας που γίνεται στη Φεράρα της Ιταλίας 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα παραστεί ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Νομαρχίας Σωτήρη Βλάχο.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν 7 περιφέρειες της Ιταλίας μεταξύ των οποίων η Απουλία και το Βένετο, 7 περιφέρειες και πόλεις της Κροατίας, από μία περιφέρεια της Σλοβενίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και του Μαυροβουνίου και 6 περιφέρειες και πόλεις της Αλβανίας μεταξύ των οποίων τα Τίρανα.

Η Σύνοδος της Αδριατικής συστήθηκε το 2004 και απαρτίζεται από επιμέρους επιτροπές που αναφέρονται θεματικά στον τουρισμό – πολιτισμό, στις υποδομές, το περιβάλλον, την αλιεία και τις παραγωγικές δραστηριότητες.

Βασικός στόχος της Συνόδου είναι η προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας των χωρών της Αδριατικής ενώ βρίσκεται σε συνεργασία και με το πρόγραμμα Interreg IIIA.

Στο πρόγραμμα της 4ης συνεδρίασης της Συνόδου περιλαμβάνεται και παρουσίαση της Κέρκυρας από το Νομάρχη καθώς πρόκειται εκεί να υπογραφεί η επίσημη εισδοχή του νησιού μας ως νέου μέλους στη διασυνοριακή αυτή συνεργασία.

Σημειώνεται ότι η Κέρκυρα είναι η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που συμμετέχει στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: