Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Δριμύ κατηγορώ κατά της υπό τον Στ. Πελάη πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδ/λων, από την επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας Σοφ. Λίβερη. Αφορμή η κλήση σε απολογία και η απειλή διαγραφής μελών του σωματείου που στήριξαν την παράταξη της μειοψηφίας στις εκλογές για το Δ.Σ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Ενότητας που έδωσε στη δημοσιότητα η επικεφαλής Σοφία Λίβερη έχει ως εξής:

"Το τελευταίο διάστημα όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούμαστε στον Επισιτισμό Τουρισμό και ειδικότερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε όλο και περισσότερα προβλήματα κάθε χρόνο που πηγάζουν από το κλείσιμο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την εργασιακή ανασφάλεια αλλά και από την μη καταβολή δεδουλευμένων, αποδοχών, ενσήμων, ρεπό κ.λ.π. Η ενότητα, η συνεργασία και η συλλγική δράση είναι απαραίτητη για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων.



Μόνο όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να υβρίζουν, να συκοφαντούν, να τρομοκρατούν, τους εργαζόμενους με απειλές διαγραφών και δηλώσεις νομιμοφροσύνης σταλινικού και φασιστικού τύπου όπως πράττει το τελευταίο διάστημα η πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδέσμου, που με υβριστικές βρώμικες ανακοινώσεις προσπαθεί να ακυρώσει τον αγώνα των συνδικαλιστών του ψηφοδελτίου μας με λάσπη, με συκοφαντία που απορρέει από διατεταγμένη υπηρεσία κομματικών γραφείων, προβοκάρει κάθε συνα΄δελφο, κάθε συνδικαλιστή και κάθε αγωνιζόμενο ξενοδοχοϋπάλληλο που τυχαίνει να μην ανήκει στο κόμμα τους.



Η σημερινή θλιβερή πλειοψηφία Πελάη - Λέισου, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, βρισκόμενη σε αδιέξοδο επιλέγει την τακτική της απολογίας και της διαγραφής συναδέλφων που έχουν διαφορετική φωνή και άποψη στον Σύνδεσμό μας.



Να θυμίσουμε ότι 72 χρόνια που λειτουργεί ο Σύνδεσμος και με οποιαδήποτε πλειοψηφία ουδέποτε έγινε διαγραφή συναδέλφων παρά μόνο λόγω συνταξιοδότησης.



Η τρομοκρατία, οι απειλές διαγραφών θυμίζουν μαύρες εποχές στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος και άκρως αντιδημοκρατικές και δεν βοηθούν την ενότητα των εργαζομένων, που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.



Οι εμπνευστές τέτοιων απαράδεκτων μεθόδων και πειθαρχικών μέτρων Πελάης - Λέισος, θα γραφτούν στην μαύρη βίβλο της ιστορίας του δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος δίπλα στα ονόματα των Μακρή - Θεοδώρου και Λάσκαρη.



Καλούν εργαζομένους σε απολογίες αστυνομοκρατίας εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο αντιδημοκρατικής αντισυνδικαλιστικής πρακτικής κι συμπεριφοράς, ποινικοποιώντας το δικαίωμα στην διαφορετική άποψη.



Με τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές θα τρίζουν τα κόκαλα των αριστερών αγωνιστών συνδικαλιστών που ένιωσαν στο πετσί τους την κατάργηση της δημοκρατίας και πλήρωσαν ακόμα και με τη ζωή τους για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην χώρα μας.


Δηλώνουμε ως Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενότητα και ως ψηφοδέλτιο που μετείχαμε στην εκλογική διαδικασία του 2006 ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να συμμετέχουμε με σεβασμό στις απόψεις όλων των συναδέλφων τους οποίους και καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και εκλογική στήριξη και στις επερχόμενες εκλογές του Συνδέσμου γιατί μόνο μέσα από ένα ενωτικό αγώνα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις κατακτήσεις μας αλλά και να κερδίσουμε και όλα αυτά που για χρόνια παλεύουμε.



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΑΗ


Σχετικα με τιςδηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ σήμερα η εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Συνδεσμου ,ο προεδρος του Συνδεσμου έκανε την ακόλουθη δηλωση :
"Η κυρία Λίβερη είχε δημιουργήσει ένα σωματειο που δίπλα στους εργαζομςενους συνυπήρχαν ως μέλη του συνεργατες της εργοδοσίας ,προισταμενοι και διευθυντές με αντεργατικες πρακτικες συγγενεις ξενοδόχων Το σωματειο εκεινο προκαλουσε αηδια και ειχε ως συνεπεια την απομακρυνση των εργαζομενων απ τις ταξεις του. Εκεινο το σωματειο εχει πεθάνει οριστικα , στην θεση του υπαρχει εδώ και τρια χρονια ενα σωματειο που συσπειρωνει τους εργαζομενους ,δινει καθημερινες μαχες με θετικα αποτελεσματα για τον κλαδο.Δεν ειναι τυχαιο οτι τα τελευταια δυομισι χρονια έχουν εγγραφει στο σωματειο εκατοντάδες νέα μέλη.Τα απομειναρια του θλιβερου παρελθοντος δεν θα μπουν εμποδιο στους αγωνες και την δυναμικη του σωματειου.Το σωματειο δεν ανηκει στην εργοδοσια ,ανηκει στους εργαζομενους που σεβονται τις αξιες του και τις καταστατικες του αρχες. Οσο για τους εκλεκτους της εργοδοσιας αυτοι δεν έχουν καμμια θεση στο σωματειο και θα τους λαβει στην θέση που τους αξιζει η Γενικη Συνέλευση του σωματειου που έχει και την τελικη ευθυνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: