Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΓΚ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ


Πρώτο ουσιαστικά βήμα στην πορεία για την υλοποίηση ενός κομβικού για την πόλη της Κέρκυρας έργου (υπόγειο πάρκιγκ) αποτελεί η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των προτάσεων των υποψηφίων εταιριών για την κατασκευή και την εκμετάλλευση του έργου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο των Τ.Υ. Γ. Μάμαλο -απο σήμερα- η επιτροπή μηχανικών που έχει οριστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, δέχεται τις προτάσεις των υποψηφίων εταιριών.
Οπως επεσήμανε, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το αρμόδιο γραφείο έχει κατακλυστεί από φακέλους.
“Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά μιας και το συγκεκριμένο έργο, έχει περάσει από 40 κύματα. Αναμένουμε στη συνέχεια να προκύψει ο καλύτερος ανάδοχος ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή και την ολοκλήρωση του έργου.
Σημειώνεται ότι το επόμενο βήμα μετά την κατάθεση των υποψηφίων ενδιαφερομένων για την κατασκευή του έργου, είναι η αξιολόγηση αυτών των προτάσεων από επιτροπή η οποία έχει επιλεγεί και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Μάμαλος εκτίμησε ότι ο χρόνος κατασκευής του έργου θα φτάσει τα δύο χρόνια, ενώ, η εκμετάλλευση του πάρκινγκ από την ανάδοχο εταιρία η οποία θα προκύψει στην συνέχεια, θα έχει διάρκεια 30 χρόνια.
Υπενθύμισε ότι το έργο γίνεται με αυτοχρηματοδότηση και έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης.
Το υπόγειο πάρκιγκ θα είναι χωριτικότητας 400 θέσεων.
Εχει ήδη γίνει μια παρέμβαση που αφορά στην αφαίρεση του όρου που προέβλεπε την απαγόρευση της στάθμευσης σε απόσταση 300 μέτρων .
Έτσι, συνόψισε ο αντιδήμαρχος “δε θα μειωθούν οι θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα με το υπόγειο πάρκινγκ, θα βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα του κυκλοφοριακού, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης”.
“Απαντάμε με έργα”
Μετά απο ερώτημα που δέχθηκε, ο κ., Μάμαλος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή “απαντάει με έργα” καθώς ήδη η παράκαμψη του αεροδρομίου έχει δημοπρατηθεί, ενώ στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η νέα λαϊκή αγορά όπως και η πεζοδρόμηση της Ξεν. Στρατηγού στο Μαντούκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: