Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 2 - 0 ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ



Τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό Πρωτάθλημα κατέκτησε χθες ο ΑΟ Κέρκυρα, κερδίζοντας με σκορ 2-0 τον Εθνικό Πειραιά. Ήταν μια σημαντική νίκη για τους «Φαίακες», η οποία αναμένεται να τους δώσει ψυχολογική ώθηση ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.



ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ


ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ!
Παίζοντας με αντίπαλο μια αξιόμαχη ομάδα, τον Εθνικό, και σε έναν αγωνιστικό χώρο ο οποίος ήταν καλός μόνον κατά το ήμισι (!!!), το συγκρότημα του Αλέξη Αλεξανδρή έπιασε κατά διαστήματα καλή απόδοση, είχε την ουσία και κατέκτησε το πολύτιμο «τρίποντο», έστω και σκοράροντας προς το τέλος του αγώνα, σε ένα ματς το οποίο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού περιείχε ελάχιστες φάσεις, αλλά σίγουρα ο κόσμος που πήγε στο γήπεδο «αποζημιώθηκε» με δύο γκολ και με ένα δοκάρι.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΣYΜΕΩΝΙΔΗΣ!
Όταν μία ομάδα κερδίζει με 2-0, τότε συνήθως τα… εύσημα αποδίδονται στους σκόρερ. Όμως, σε τούτη την περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Διότι ο ΑΟΚ είχε σήμερα έναν καταπληκτικό Γιάννη Συμεωνίδη κάτω από τα γκολπόστ. Ο έμπειρος πορτιέρο σε ένα ακόμη ματς έδειξε τη μεγάλη του κλάση και αναδείχθηκε σε… «φύλακα άγγελο» των «κυανέρυθρων», πραγματοποιώντας εξαιρετικές και σωτήριες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, κρατώντας έτσι το «μηδέν» για την εστία του.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Από την αρχή του αγώνα ο ΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε σοβαρά τους Πειραιώτες με τον Ίσραελ Σίλβα στο 6’ και τον Γιαννιτσανάκη στο 16’. Οι Κερκυραίοι συνέχισαν να πιέζουν και ο τελευταίος έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, «σημαδεύοντας» το κάθετο δοκάρι στο 27’. Ο Εθνικός «απάντησε» αμέσως με τον Κρητικό, σε μια αντεπίθεση στο 28’, αλλά ο Σεντεμέντες πήρε την… ταυτότητα του παίκτη των φιλοξενούμενων κόβωντας τον με έξοχη προβολή, λίγο πριν εκείνος σουτάρει ευρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση.
Στην επανάληψη, οι «κυανόλευκοι» του Αντώνη Μανίκα μπήκαν πολύ δυνατά και είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν, στο 48’ και στο 49’, όμως ο Συμεωνίδης κυριολεκτικά κατέβασε τα ρολά!
Οι Κερκυραίοι, αφού… γλίτωσαν το γκολ, αναθάρρησαν στη συνέχεια και απέκτησαν ξανά τον έλεγχο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους πλέον να δείχνουν να ικανοποιούνται με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Όμως, οι «κυανέρυθροι» ήταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη, αφού σε περίπτωση «στραβοπατήματος» θα έμεναν πίσω βαθμολογικά. Έτσι, λοιπόν, αφού πρώτα έγιναν απειλητικοί με τον Ίσραελ Σίλβα στο 71’, ήρθε στο 78’ το πρώτο γκολ, με κοντινό σουτ του Γιαννιτσανάκη, μέσα σε… αναμπουμπούλα!
Η πειραϊκή ομάδα δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει, και στο 85’ έγινε το 2-0 από τον Βραζιλιάνο Ίσραελ Σίλβα, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο ελληνικό Πρωτάθλημα.
Έτσι, οι μεν «Φαίακες» κατέκτησαν τους τρεις πρώτους τους βαθμούς, ενώ οι δε Πειραιώτες γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Για τον Συμεωνίδη γράψαμε παραπάνω. Πολύ καλοί από πλευράς ΑΟΚ ήταν και ο Γιαννιτσανάκης (πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι, καθώς και μία πολύ καλή ευκαιρία), ο Ίσραελ Σίλβα (κι αυτός σκόραρε, δείχνοντας πως «το έχει» το γκολ, ενώ είχε και κάποιες καλές ευκαιρίες. Σημειώνουμε ότι είχε σκοράρει και στο ματς Κυπέλλου με τον Φωκικό). Επίσης, πολύ καλά τα πήγαν και οι Τσεμπερίδης και Σεντεμέντες.
Από πλευράς πειραιωτών, ξεχώρισαν οι Λίμα Σάντος, Μοσχογιάννης και Σουλογάνης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο Γιάννης Κάμπαξης πέρασε εντελώς απαρατήρητος στο σημερινό παιχνίδι. Ο Ευβοιώτης ρέφερι δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος, αλλά και το ματς ήταν εύκολο, δηλαδή χωρίς δύσκολες φάσεις.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΟΚ
Ο Αλεξανδρής ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Συμεωνίδης. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Γκουστάβο και αριστερά ο Πελαγίας, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σεντεμέντε και Κολοτούρο. Οι Γκίκας και Τσεμπερίδης έπαιξαν αμυντικά χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν δεξιά ο Σμαρτ και αριστερά ο Μπουσινάκης. Επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκαν οι Γιαννιτσανάκης και Ίσραελ Σίλβα.

ΦΑΣΕΙΣ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο 6’ ο Γκουστάβο έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Ίσραελ Σίλβα έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Σουλογάνης μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 16’ ο Τσεμπερίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιαννιτσανάκης έκανε κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σουλογάνη.
Στο 28’ ο Κρητικός ξέφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή του ΑΟΚ, αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε από τον Σεντεμέντε, ο οποίος έκανε σωτήρια προβολή και έδιωξε τη μπάλα.
Στο 48’ ο Λίμα Σάντος σούταρε δυνατά από πλάγια θέση και ο Συμεωνίδης με εξαιρετική απόκρουσε στο αριστερό του «παραθυράκι» έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 49’ ο προωθημένος Μοσχογιάννης έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο γκολκίπερ του ΑΟΚ με καταπληκτική και σωτήρια επέμβαση απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 71’ ο Σμαρτ έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Ίσραελ Σίλβα ευρισκόμενος σε πολύ καλή θέση έχασε το κοντρόλ και έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε ο Σουλογάνης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.


Τα στοιχεία του αγώνα:

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΟ Κέρκυρα – Εθνικός Πειραιά 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.200
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 830
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 7.000 ευρώ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Κάμπαξης (Εύβοιας)
ΕΠΟΠΤΕΣ: Παντελής Μαλαμάς (Εύβοιας) – Κοσμάς Χαρίσης (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 29’ Σιλιγαρδάκης, 33’ Ζαραδούκας, 33’ Γκίκας, 37’ Τζήμας, 40’ Τσεμπερίδης, 58’ Λίμα Σάντος, 78’ Γιαννιτσανάκης, 80’ Μοσχογιάννης
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΤΑ ΓΚΟΛ: Στο 78’ ο Πελαγίας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ακολούθησε σύγχυση στα καρέ της φιλοξενούμενης ομάδας και ο Γιαννιτσανάκης με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.
Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με Βραζιλιάνικη συνεργασία! Στο 85’ ο Γκουστάβο έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Ίσραελ Σίλβα με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΑΚΥΡΑ ΓΚΟΛ: -

ΔΟΚΑΡΙΑ: Στο 27’ ο Τσεμπερίδης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Γιαννιτσανάκης έκανε γυριστή κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σουλογάνη.

ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέξης Αλεξανδρής):
Συμεωνίδης, Γκουστάβο, Σεντεμέντες, Κολοτούρος, Πελαγίας (88’ Βιτουλαδίτης), Γκίκας, Τσεμπερίδης, Μπουσινάκης (46’ Ρεπερνέ), Σμαρτ. Ίσραελ Σίλβα (85’ Μποντερόνε), Γιαννιτσανάκης.
Στον πάγκο έμειναν οι: Αποστολίδης, Μπουτζίκος, Αθανασιάδης, Μυρίλλας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Αντώνης Μανίκας):
Σουλογάνης, Καντιμοίρης, Κρητικός (70’ Φιλιππάκος), Ουατάρα (75’ Καλαγκάνης), Χαλιμούρδας, Τζήμας, Σιλιγαρδάκης, Ζαραδούκας, Λίμα Σάντος, Μοσχογιάννης, Τούλιο Λόπες Σίλβα (62’ Φαρινόλα).
Στον πάγκο έμειναν οι: Παγούδης, Μάτεϊτς, Βιδάλης, Μπάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: