Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΑΛΕΦ, ΓΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΠΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Αντιδράσεις προκάλεσαν όπως είναι φυσικό, οι πρόσφατες αιχμηρές δηλώσεις του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μπ. Μπούκα, για εξέταση από «μηδενική βάση» των υποψηφίων Δημάρχων που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του κόμματος, όταν έλθει η στιγμή των επόμενων δημοτικών εκλογών.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ και ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλης πήραν θέση, απαντώντας μάλιστα σε αυστηρό τόνο στον κ. Μπούκα.


ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΑΛΕΦ


«Εμείς εκλεχθήκαμε με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο. Ο κ. Μπούκας δικαιούται να έχει τις δικές του εκτιμήσεις. Σημασία έχει να βάζεις υποθήκη στη νίκη και όχι εγγύηση στην ήττα. Εκτιμώ τι εκφράζει το κάθε κόμμα. Θεωρώ ότι έχω μια συνεπή πορεία ως προς την υπερκομματικότητα της πολιτικής μας. Όλα αυτά είναι πρόωρα και αναστατώνουν την τοπική κοινωνία. Δεν βελτιώνουν την παραγωγική διαδικασία στα Δημοτικά Συμβούλια του νομού μας».


ΔΗΛΩΣΗ ΓΑΤΣΟΥΛΗ


«Οι δήμαρχοι, ούτε έχουν ούτε πρέπει να έχουν κηδεμόνες. Κρίνονται, ψηφίζονται και αξιολογούνται από τον λαό που τους εξέλεξε.
Ειδικότερα για την περίπτωσή μου, το χρίσμα μου το έδωσε ο λαός της Λευκίμμης ο οποίος συμμετείχε στις προκριματικές εκλογές.
Ο κ. Μπούκας δεν γνωρίζω αν έχει εντολή από τα κεντρικά, σ΄ αυτούς που θα κληθεί να δώσει το χρίσμα, να τους αξιολογήσει. Εμείς λειτουργούμε για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε κηδεμόνες. Κάτι το οποίο πιστεύουμε όλοι οι δήμαρχοι του κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: