Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ



Κλειστά παραμένουν για τρίτη εβδομάδα με απόφαση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής - τα σφαγεία του Δήμου Κερκυραίων, που εξυπηρετούν το σύνολο των δήμων της Κέρκυρας.
Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 25 Αυγούστου μετά από έλεγχο που διενήργησε η υπηρεσία στις αρχές του προηγούμενου μήνα και μετά τη διαπίστωση ότι δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία συνθήκες υγιεινής.
Σε δήλωσή του ο προιστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας Κ. Γρηγορόπουλος σημείωσε ότι αναγκάστηκε να εισηγηθεί στο νομάρχη την αναστολή της λειτουργίας των σφαγείων εξαιτίας της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί.
“Ηταν καθαρά λόγοι υγιεινής και ασφάλειας. Υπάρχουν φθορές στον ηλεκτομηχανολογικό εξοπλισμό με κίνδυνο να υπάρξει κάποιο εργατικό ατύχημα”.
Πρόσθεσε ότι από το 1989 ελάχιστες ως μηδαμινές ήταν οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα σφαγεία.
Από την άλλη, σημείωσε ότι από τη στιγμή που εξυπηρετούνται και οι 13 Δήμοι από τα δημοτικά σφαγεία θα έπρεπε μέσω της ΤΕΔΚ να γίνεται ένας ισομερής καταλογισμός του κόστους λειτουργίας των σφαγείων.
Ο κ. Γρηγορόπουλος κάλεσε το Δήμο Κερκυραίων να δει σοβαρά το πρόβλημα και να δώσει λύση, καθώς αναμένονται κινητοποιήσεις από τους κτηνοτρόφους.
Πρότεινε επίσης τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: