Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Ευθύνες στην Αστυνομία για τα επεισόδια στη Λευκίμμη αποδίδει με ανακοίνωση της η “Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ”.
Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στα όσα είχαν δηλώσει πρόσφατα συνδικαλιστές-μέλη της Ενωσης Αξιωματικών Ι.Ν. και έχει ως εξής:


"Το κίνημα κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης δημιουργήθηκε και διαμορφώθηκε ύστερα από την απαράδεκτη απόφαση των αρμοδίων να υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας παράνομη χωματερή στο Δήμο της Λευκίμμης.

Ο αγώνας του Λευκιμμιώτικου λαού που κορυφώθηκε στις 9-1-2008 εναντιώθηκε και στράφηκε σε κάθε κατεύθυνση (πολιτική-νομική) καταδεικνύοντας με αδιάσειστα στοιχεία το παράνομο και ακατάλληλο της θέσης χωροθέτησης της χωματερής, ζητώντας να σταματήσει το έργο.

Δηλώνουμε ότι το κίνημα κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης είναι ένα κίνημα αυτόνομο, ακομμάτιστο, ακηδεμόνευτο και δεν επηρεάζεται και καθοδηγείται από «αμετροεπείς πολιτικάντηδες διαφόρων πολιτικών χώρων» και από νομαρχιακούς συμβούλους αλλά κηδεμονεύεται μόνο από το πρόβλημα (κατασκευή ΧΥΤΑ) .

Είμαστε ακράδαντα πεπεισμένοι ότι τα επεισόδια στις 9 Αυγ. 2008 ήταν μια καλά επεξεργασμένη επιχείρηση τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εκπορεύτηκε από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας, προκειμένου καμφθεί το αγωνιστικό φρόνιμα του Λευκιμμιώτικου λαού.

Η αθρόα συγκέντρωση των κατοίκων στον περιφερειακό δρόμο της Λευκίμμης δεν δικαιολογεί την πρωτοφανή σε έκταση επιχείρηση της Αστυνομίας Κέρκυρας με της Αστυνομίας Λευκίμμης (ΜΑΤ, κλούβες, περιπολικά, συμβατικά αυτοκίνητα με αστυνομικούς).

Γίνεται ολοφάνερο ότι η αστυνομική αυτή επιχείρηση αποσκοπούσε στο προβοκάρισμα και στη δυναμική αναμέτρηση της Αστυνομίας με το Λευκιμμιώτικο λαό.

Η Ένωση Αξιωματικών της Αστυνομίας σκόπιμα και ηθελημένα επιρρίπτει τις ευθύνες για τα επεισόδια στο Αστυνομικό τμήμα Λευκίμμης, στο Λευκιμμιώτικο λαό, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά διαπράχτηκαν εξ’ αιτίας της οργής και της αγανάκτησης των κατοίκων της Λευκίμμης λόγω της αθέτησης της διευθέτησης από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας των καταπατηθέντων ορίων των κτημάτων τους και της εντολής που έδωσε στα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους συγκεντρωμένους πολίτες.

Η κύρια ευθύνη για τις καταπατήσεις αυτές ανήκει στην Αστυνομία που φρουρώντας την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στο χώρο της χωματερής επέτρεψε στον εργολάβο να αλωνίζει σαν «νοικοκύρης» την ίδια στιγμή που οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζονταν σαν «κλέφτες» και για να εισέλθουν στις περιουσίες τους έπρεπε να επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα!!!!

Γιατί δε μας λένε με τίνος εντολή φρουρούσαν την είσοδο και με τίνος εντολή δεν μας επέτρεπαν να πλησιάσουμε τις περιουσίες μας;

Αναφέρονται στις εκτεταμένες ζημιές τις οποίες θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, σιωπούν όμως γι’ αυτά που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης για τα ΜΑΤ προκειμένου αυτά να προστατεύσουν τα συμφέροντα του εργολάβου, σιωπούν για τις εκτεταμένες ζημιές και τις λεηλασίες που προξένησαν οι συνάδελφοί τους ,αναίτια και άνανδρα, στις δικές μας περιουσίες (μηχανάκια, αυτοκίνητα).

Μιλούν για τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων τους αλλά παραλείπουν σκόπιμα να αναφερθούν στην 9/μηνη παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, στο θάνατο μιας γυναίκας, στις εκτεταμένες συλλήψεις (30-35), στις συλλήψεις στα σπίτια καταπατώντας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του οικογενειακού ασύλου, στις αθρόες μηνύσεις και στα αυτόφωρα. Ψεύδονται ασύστολα όταν μιλούν για τραυματίες αστυνομικούς, όταν αποδεδειγμένα ,παρουσία και με την προσφορά του Αστυνομικού Διοικητή Λευκίμμης, κάτοικοι μεταφέρθηκαν με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών, στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης.

Αποκρύπτουν ηθελημένα την εκτεταμένη ρήψη χημικών, την καταστολή, τις χυδαιότατες βρισιές κατά γυναικών και γέρων, τις κατά παραγγελία συλλήψεις αθώων πολιτών όλα αυτά αντί να επιδείξουν αλληλεγγύη στο δίκαιο όπως επικαλούνται αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού.

Γιατί αλήθεια δε μας λέει η Ένωση Αξιωματικών σε τι αποσκοπούσε η παρέλαση-επίδειξη δύναμης –που θύμισε μέρες κατοχής –το βράδυ της 9ης Αυγ 2008 από τον Ο.Τ.Ε. Λευκίμμης μέχρι το Α.Τ. Λευκίμμης;

Ποιους θέλανε να τρομοκρατήσουνε αυτούς που κατά τα άλλα παλεύουν για το δίκιο τους; ή μήπως κι αυτό δεν ήταν πρόκληση στα πλαίσια προβοκαρίσματος του αγώνα μας;

Γιατί δεν αντιδρά η Ένωση Αξιωματικών όταν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί παίζοντας το παιχνίδι των πολιτικών, που κατά τα άλλα καταγγέλλουν, τίθενται ως ψευδομάρτυρες κατηγορίας στις στημένες μηνύσεις για πρόσωπα που δεν γνωρίζουν αλλά τους υποδεικνύονται;

Γιατί δεν ασχολείται με τον «εργαζόμενο» συνάδελφο της που χτύπησε το 16χρονο κατά τα επεισόδια της 9ης του Γενάρη;

Γιατί δεν καταδικάζει τον άλλο «εργαζόμενο» συνάδελφο της που φαίνεται στη φωτογραφία (στα ίδια επεισόδια) να πατά με τη μπότα του στη μέση τον νεαρό;

Γιατί τέλος τους καλύπτει και τηρεί «σιγή ιχθύος» αποκρύπτοντας τα στοιχεία τους;

Δεν αρκεί η κοινωνική προσφορά τους μόνο όταν φορούν στολή, χρειάζεται να διευρύνουν την κοινωνική τους συνείδηση.

Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Κέρκυρας επικαλείται (ως τιμητές της σωφροσύνης, της ευταξίας και της νομιμότητας) την ομαλότητα και την αποφυγή βίας, ενώ η ίδια η Αστυνομία με τον Αστυνομικό Διοικητή Κέρκυρας , τον Περιφερειάρχη κ. Βόσδου και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου καθαριόητας κ. Μικάλεφ είναι οι πρώτοι που κατέλυσαν την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή και επέβαλαν την τρομοκρατία την κρατική καταστολή και βία.

Τέλος δηλώνουμε σε κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο και ενέργεια μέχρι την τελική νίκη και η τρομοκρατία και η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν θα περάσει.

Απαιτούμε:

* Να σταματήσει εδώ και τώρα η κατασκευή της χωματερής.
* Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.
* Να αποσυρθούν όλες οι διώξεις και οι μηνύσεις εναντίον των αγωνιζόμενων Λευκιμμιωτών.
· Να προχωρήσει εδώ και τώρα η ολοκληρωμένη διαχείρηση των στερεών αποβλήτων για όλη την Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: